середа, 28 грудня 2011 15:06

Донецьких міліціонерів за тортури посадили на 4 роки

Донецьких міліціонерів за тортури посадили на 4 роки

У Донецькій області двох працівників міліції засуджено до чотирьох років позбавлення волі за перевищення посадових повноважень і застосування тортур.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області, засуджені колишні дільничні інспектори міліції, які із застосуванням тортур примушували жителя міста Сніжне дати завідомо неправдиві показання, що підтверджували його причетність до скоєння крадіжки. Проте чоловік навіть під тортурами не став брати на себе чужу провину. Так і не отримавши зізнань, міліціонери відпустили підозрюваного. Однак з рук застосування насильства їм не зійшло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція може стати поліцією: хочуть позбутися хабарів, катувань і зневаги суспільства

"Прокуратурою було порушено кримінальну справу за обвинуваченням працівників міліції в перевищенні своїх службових повноважень і застосуванні тортур, - повідомив начальник відділу участі прокурорів у розгляді справ Апеляційним судом Донецької області Фелікс Кашарскій. - Сніжнянський міський суд засудив колишніх міліціонерів до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах України протягом трьох років. Також суд постановив стягнути з засуджених на користь потерпілого 20 000 гривень - в рахунок відшкодування морального збитку. Постановою судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Донецької області вирок суду першої інстанції залишено без змін.

Зараз ви читаєте новину «Донецьких міліціонерів за тортури посадили на 4 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути