неділя, 07 жовтня 2012 11:22

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

Міліціонери старанно шукають Мазурка: побито прооперованого інваліда та вкрадено прикраси

Автор: Фото: tsn.ua
 

Правоохоронці шукали в помешканні брата дружини головного підозрюваного в убивстві 3-х охоронців столичного супермаркету "Караван" Ярослава Мазурка.

Про це повідомляє кореспондент ТСН.

3-кімнатна квартира, яку вдень правоохоронці перевернули догори дригом, знаходится на лівому березі столиці. В цьому приміщенні мешкають одразу дві родини.

Перша – це брат дружини Мазурка зі своєю жінкою. Чоловіка звати Віктор. На момент вчинення злочину він перебував на морі, а під час обшуку знаходився на дачі під Києвом.

Друга – це брат Віктора Анатолій разом зі своєю дружиною. Цей чоловік нещодавно переніс 2 складні операції. Йому видаляли пухлини з мозку. Анатолій після хірургічного втручання тривалий час відновлюється. На момент обшуку він був удома сам. До квартири увірвалися 6-ро людей. Серед них були слідчі та озброєні бійці "Беркуту". Вони вдягнули на інваліда наручники та повалили його на підлогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я хотіла повіситись" - мати Ярослава Мазурка три доби тримали у райвідділку

Журналісти помітили сліди від побоїв. На ногах і обличчі чоловіка є ссадна, також у нього розбита губа. Чи били його, і коли так, то чим саме, інвалід пояснити не може. Після перенесених операцій він погано розмовляє. Візит правоохоронців його ще й вельми налякав – чоловік увесь час плакав.

Невдовзі після завершення обшуку Анатолія з квартири забрала "швидка". Згідно з попереднім оглядом лікарів, найнебезпечнішого – струсу мозку – в людини немає. Але точну відповідь на питання про характер пошкоджень у інваліда надасть лише повне ретельне обстеження, котре може бути здійснене в лікарні після завершення вихідних.

Очевидці зазначають, що обшук тривав близько 2-х годин. За деякими даними, правоохоронці, коли вже впевнилися, що підозрюваного Мазурка в приміщенні немає, говорили, ніби шукають наркотики чи інші заборонені речі. За інформацією журналістів, понятих до квартири допустили зі значним запізненням – хвилин за 40 після початку обшуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярослав Мазурок працював в охороні екс-голови "Нафтогазу" - мати

Також є відомості про те, що мешканці квартири за підсумками візиту правоохоронців недорахувалися частини грошей і деяких цінних речей. Зокрема, срібної ложечки та золотого ланцюжку. Поняті кажуть, що міліцією було складено протокол про вилучення цінностей. Але чи всі зниклі з приміщення речі та кошти описані належним чином – пригадати не можуть.

Квартира родичів дружини Мазурка не виглядає багатою. Тим відчутнішою має бути для її мешканців утрата коштовних речей. Разом із тим родичі відзначають, що з підозрюваним Ярославом не підтримували зв'язків ось уже 5 років і практично не бачилися. Випадкові зустрічі траплялися лише раз на рік у дні поминання померлих родичів на цвинтарі.

Розрив у стосунках стався після зневажливих, на думку родичів дружини, слів Мазурка відносно інших членів сім'ї. Після того конфлікту брати дружини з Ярославом не спілкуються. Про вбивство в "Каравані" вони дізналися з новин, але на фото та відео Мазурка не впізнали. Втім, не заперечують, що це міг бути саме він, адже останнім часом украй рідко його бачили та не можуть відповідати за точність власних вражень.

Про свій візит міліція мешканців квартири не повідомляла.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери старанно шукають Мазурка: побито прооперованого інваліда та вкрадено прикраси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути