пʼятниця, 12 серпня 2022 09:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Миколаїв з областю атакували окупанти: Кім розказав перші подробиці
5

11 серпня російський ворог знову обстріляв Миколаїв.

Через атаку окупантів виникла пожежа житлового будинку в Корабельному районі міста, повідомив 12 серпня голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у ранковому зведенні.

"Вчора внаслідок влучання боєприпасів та їхніх уламків сталося також загоряння хвойної підстилки та сухої трави в Балабанівському лісовому урочищі. Під постійними ворожими обстрілами перебуває Шевченківська громада. 11 серпня в другій половині дня внаслідок обстрілів села Зоря зруйновано два житлові будинки. Були влучання снарядів і по околицях села Оленівка. Постраждалих немає. Після ворожих обстрілів виникло загоряння хвойної підстилки й у Галицинівському лісовому урочищі", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївщину атакували російські терористи: Кім розказав перші подробиці

Сьогодні вранці о 5:20 зафіксували обстріли на околицях села Парутине Куцурубської громади. А 11 серпня о 20:30 під обстрілами опинилися села Костянтинівка та Новомиколаївка Первомайської громади.

"Тривають обстріли Березнегуватської громади. Протягом минулої доби обстрілів знов зазнали села Лепетиха та Кавказ. Ввечері внаслідок обстрілів селища Березнегувате загинула жінка. Також пошкоджено житлові будинки. Детальна інформація уточнюється", – додав Кім.

Сталося загоряння хвойної підстилки та сухої трави в Балабанівському лісовому урочищі
Фото: ДСНС
Ворожа ракета «денацифікувала» газопровід в одному з районів міста
Ворожа ракета «денацифікувала» газопровід в одному з районів міста
Сталося загоряння хвойної підстилки та сухої трави в Балабанівському лісовому урочищі
Ворожа ракета «денацифікувала» газопровід в одному з районів міста

11 серпня близько 18:00 були обстріли за межами села Широке та в межах села Поляна Широківської громади. Ворог пошкодив житлові будинки. Вночі 12 серпня фіксували також обстріли за межами населених пунктів на території всієї громади.

10 серпня близько 2:00 ворог обстріляв Миколаїв реактивними снарядами залпового вогню "Смерч". Щонайменше трьох людей поранено. Серед них 13-річна дівчинка.

Унаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки. Також на одному з підприємств від обстрілів понівечені склади й автобаза.

Пошкоджено вісім приватних будинків. У семи з них побиті вікна, двері, дах і фасад. Ще в одному внаслідок влучання боєприпасів сталася пожежа. Вогонь знищив дах, перекриття та утеплювач будівлі. Займання ліквідували рятувальники. Інші чотири житлові будинки через обстріли поки що без електроенергії. Пошкоджень від влучань боєприпасів чи уламків не мають.

Зараз ви читаєте новину «Миколаїв з областю атакували окупанти: Кім розказав перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути