Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2012 11:19

Мешканку Макіївки посадили на 9 років за катування падчерки

Мешканку Макіївки посадили на 9 років за катування падчерки
Наталія Щербакова за вбивство 5-річної прийомної дочки отримала 9 років в'язниці. Фото: ТСН

Матір, яка закатувала свою прийомну дочку до смерті, засудили до 9 років позбавлення волі. Вирок вступив в законну силу. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області, пише donbass.ua

У серпні 2009 року мешканка Макіївки, яка не має власних дітей, прийняла рішення взяти під опіку двох малолітніх сестер Анастасію та Аллу 2005 і 2007 років народження. Зібравши всі необхідні документи, жінка отримала дозвіл на опіку і перевезла двох дівчаток з дитячого будинку до себе. Однак стати хорошою матір'ю макіївчанка так і не змогла. Рівно через рік, після набуття нової "сім'ї" старша дівчинка померла у віці 5 років.

В ході розслідування обставин смерті дитини встановлено, що опікунка з метою покарання неодноразово била дитину, завдаючи Анастасії безліч ударів по голові, руках і ногах. В результаті дівчинці були заподіяні тяжкі тілесні ушкодження. Крім того, бачачи явне погіршення здоров'я 5-річної дочки, жінка своєчасно не зверталася за кваліфікованою медичною допомогою, що і спричинило смерть дитини. Настя померла на операційному столі реанімаційного відділення дитячої інфекційної лікарні. Причиною смерті став інфекційно-токсичний шок, як наслідок сепсису, що розвинувся в результаті заподіяних множинних ран і саден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганчанка, яка вбила двох дітей і викрала дівчинку, має статус "матері-героїні"

У день смерті 5-річної дитини, її опікунка була затримана.

Молодша сестра Анастасії Алла була доставлена на огляд в медичний заклад, де на тілі 3-річної дитини також були зафіксовані множинні застарілі сліди від побоїв, а також свіжі синці та садна.

В даний час судовий розгляд кримінальної справи, порушеної стосовно опікунки, закінчено.

"Суд першої інстанції визнав жінку винною у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч.2 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження), ст.166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки) КК України, і засудив її до 9 років позбавлення волі. Апеляційна інстанція залишила вирок місцевого суду без змін", - повідомила прокурор відділу участі прокурорів у розгляді справ Донецьким апеляційним судом Жанна Андрєєва.

Зараз ви читаєте новину «Мешканку Макіївки посадили на 9 років за катування падчерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути