четвер, 15 грудня 2022 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Мешканцям тимчасово окупованих міст Луганщини росіяни пропонують зимувати у пунктах обігріву ‒ Гайдай

Мешканцям тимчасово окупованих міст Луганщини росіяни пропонують зимувати у пунктах обігріву ‒ Гайдай
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про ситуацію в тимчасово захоплених РФ районах області. Фото: slovoidilo.ua

У тимчасово окупованих Кадіївці та Алчевську на Луганщині росіяни зміцнюють свою вертикаль влади.

До місцевих так званих ДАІ та МРЕО привезли команду з Краснодарського краю. А всім колаборантам "вказали на вихід". Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, невдовзі подібні новації очікують й в інших захоплених ворогом населених пунктах. Голова ОВА також розповів про критичну ситуацію у медичній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині та Донеччині окупанти вчитимуть дітей керувати безпілотниками – Гайдай

"Майже щодня найбільші втрати росіяни несуть на Лиманському та Бахмутському напрямках. Якщо непоправних – сотні, то уявіть скільки ще поранених. Бойовику з легким ушкодженням ще якось допоможуть неподалік фронту. А більш важких госпіталізують до лікарень Луганська та міст, розташованих навколо нього. Бо навесні і влітку росіяни не розраховували на медзаклади Сватового, Старобільська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська тощо. Звідти вони вивезли все сучасне обладнання. Врятувати пораненого окупанта там тепер не можуть" ‒ зазначив Гайдай.

Через це майже всі лікарні вже зайняті. А, наприклад, в Луганську поранені бойовики ПВК "Вагнер" проходять лікування на території міського шкірно-венерологічного диспансеру.

"Знайшли своє місце", ‒ пише Гайдай.

Важкою на Луганщині залишається ситуація із опаленням. Так, у Сіверськодонецьку людям пропонують пережити зиму у створених пунктах тимчасового розміщення, які нібито розраховані на 2 тисячі осіб.

"Пускатимуть туди тільки тих, в кого зруйноване житло або будинки не розраховані під підключення опалення. Але в місті не опалюється жодна багатоповерхівка. Та й залишилось там близько 10 тисяч людей. Яке покращення їм пообіцяють під Новий рік, якщо майже за півроку окупації в Сіверськодонецьку не зроблено нічого?", ‒ розповів Гайдай.

За останні півтора тижні сотні "вагнерівців" на Донбасі загинули, навіть не діставшись лінії фронту. Про ситуацію з деокупації Луганщини розповів у вівторок, 13 грудня, глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

На Луганщині окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання для гірників у Довжанську. Ті шахтарі, яких ще не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування. Зокрема, на шахті "Червоний Партизан" поблизу міста демонтують і щоденно вивозять обладнання. Підприємство готують до консервації.

Зараз ви читаєте новину «Мешканцям тимчасово окупованих міст Луганщини росіяни пропонують зимувати у пунктах обігріву ‒ Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути