Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2012 17:44

Мешканці Лісового масиву столиці занепокоєні, що їх будинки можуть розвалитися
7

Фото: Фото Ольги Камєнєвої

26 грудня мешканці Лісового масиву у Києві оголосили безстрокову акцію протесту проти будівництва між будинками на вулиці Кіото, 5 та Кіото, 9. Люди вимагають припинити будівництво трьох 24-поверхівок з двома підземними паркінгами між їх будинками. Чергують біля будівництва цілодобово.

Ділянка площею 1,26 га між будинками на вулиці Кіото, 5 та Кіото, 9 межує з насосною станцією "Північний Водопарк" та дитячим садком №202.

"Ми загинемо. Почнуть стукати і наші будинки складуться, як картковий будиночок. Наш будинок постраждав, коли в 1978 році був землетрус. У людей у квартирах панелі дали тріщини. З будинку падає частина облицювання. У 2003 році біля будинку дві машини провалилися під асфальт. Будівництво на цьому місці суперечить всім нормам. Як може 24 поверху упиратися в торець будинку? Трубам по 40 років, ніхто їх ніколи не змінював" - розповіла Тетяна Лінник, мешканка будинку на вулиці Кіото, 5.

Щоб завадити будівельникам мешканці масиву перекрили виїзд автомобілем. Через це бурові машини не можуть проїхати.

"Ми стоїмо на воді. Будинки постійно підтоплює, як тільки злива пройде. Будувати на цьому місці багатоповерхівки - це вбити тисячі людей. Діти весь час будуть перебувати під загрозою загибелі. Хто то з балкона упустить вазон або пляшку і полетить на голову дітям", - розповіла мешканка району.

За словами мешканців, забудовники не мають дозвільних документів на проведення будівельних робіт. Дозвіл на проведення будівництва на вулиці між будинками Кіото, 5 та Кіото, 9 "Київміськбуду" закінчився ще у грудні 2009 року. Він був виданий Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві. Наразі будівельники почали рити котлован та провели комунікації.

"Будівництво проводили тихо вночі. Вимкнули на території світло і почали розвантажувати машини. Нишком проклали комунікації. Хоча вони не мають договору з "Київенерго". Будівництво незаконне. У "Київміськбуді" прострочено договір на оренду землі та прострочено дозвіл на будівництво", - розповів Дмитро Фортунатов, мешканець району на вулиці Мілютенка, 5-а.

Люди занепокоєні, що їх будинки можуть розвалитися, адже під землею течуть річки.

"Не може місто розбудовуватись нескінченно. Купа будинків набудували, а вони пустують. У людей немає можливості купувати квартири за такі гроші", - додала Тетяна Лінник.

Сьогодні, 27 грудня, прокуратура Деснянського району Києва заявила позов до Господарського суду про визнання недійсним рішення Київради та розірвання договору оренди.


Зараз ви читаєте новину «Мешканці Лісового масиву столиці занепокоєні, що їх будинки можуть розвалитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути