середа, 08 червня 2011 16:15

Мер одного з міст на Рівненщині витяг з вогню людину
5

Фото: Фото: Прес-служба МНС

Мер міста Сарни Рівненської області Сергій Євтушок спас життя мешканцю свого міста. Він витяг чоловіка з квартири, що горіла.

"Цієї ночі міський голова Сарн на Рівненщині врятував на пожежі 42-річного Ярослава, - повідомили в обласному управлінні МНС. – Близько півночі 38-річний мер Сергій Євтушок їхав вулицею Белгородською, що в центрі міста. Раптом побачив дим, що валив з 4-поверхового будинку".

Квартира на першому поверсі палала, але звідти не було чути ні звуку. Тоді мер викликав по мобільному пожежників і сам поліз до оселі.

Євтушок руками розбив шибку і забрався досередини. На підлозі у задимленій кімнаті знайшов непритомного чоловіка, узяв на руки і поніс його до вікна. Незнайомий чоловік був важким, але чиновник таки дотяг його до вулиці.

До того часу уже під'їхали рятувальники і "швидка допомога". Через вікно міський голова передав чоловіка медикам і вибрався сам.

"Вогонь у квартирі загасили за 10 хвилин. Ймовірно, причиною загоряння стало сміття у тамбурі, - каже Микола Прокопчук з прес-служби МНС. – Люди у будинку вже спали, тому ніхто не відчув небезпеки. Вогонь із площадки перекинувся на найближчу квартиру. На щастя, міський голова був поруч і зміг допомогти. Це перший випадок у нас в області, що мер, ризикуючи життям, врятував людину на пожежі".

Постраждалого чоловіка госпіталізували в Сарненську райлікарню. Чоловік почуває себе нормально, тільки сильно надихався димом. Рятувальники загасили пожежу. Як з'ясувалося, задимлення виникло через підпал сміття в під'їзді будинку.

За попередньою версією фахівців МНС, причиною цього стала чиясь необережність з вогнем.

"За проявлений героїзм та мужність при порятунку людини кандидатура Сергія Євтушка подамо на звання лауреата Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року", - зазначили в обласному відділі МНС.

Зараз ви читаєте новину «Мер одного з міст на Рівненщині витяг з вогню людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути