Ексклюзиви
середа, 30 червня 2021 17:40

Мчав на межі можливостей: назвали причини смерті 23-річного бігуна

Мчав на межі можливостей: назвали причини смерті 23-річного бігуна
23-річний Микита, який помер під час львівського півмарафону, біг із високим пульсом та міг приймати енергетичні напої. Фото: zaxid.net

23-річний Микита, який помер під час львівського півмарафону, біг із високим пульсом і міг вживати енергетичні напої. Це, імовірно, і було причиною його смерті.

Микита не був професійним спортсменом, а самоучкою-аматором, працював в ІТ. Про це у Facebook повідомив начальник управління спорту Львівської міськради Антон Нікулін.

"Бігав із високим пульсом -175-189 ударів. А такі показники, за словами медиків, уже є критичними. Такий пульс лікарі прирівнюють до червоної зони й не рекомендують займатися легкою атлетикою. За словами патологоанатома, також є підозра на вживання енергетичної рідини, яка глушила сигнали організму. Також однією з причин раптової зупинки серця стало зневоднення організму", - повідомив Антон Нікулін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Катющева зникла під час марафону

Додав, що Микита біг набагато швидше, ніж під час інших марафонів, у яких він брав участь.

"15-кілометрову дистанцію напівмарафону Микита пробіг за надто короткий час. Установив особистий рекорд і з усіх сил прагнув його покращити на дистанції 21 кілометра. З огляду на результати Микити в Черкасах, у Львові він біг набагато швидше. І ця інформація дає змогу зрозуміти, що він як бігун-аматор мчав до фінішу на межі можливостей", - наголосив Антон Нікулін.

27 червня під час напівмарафону у Львові помер 23-річний учасник. Бігуну стало зле за 200 м до фінішу. Організатори забігу зупинили змагання. Медики намагалися реанімувати чоловіка, але марно.

Зараз ви читаєте новину «Мчав на межі можливостей: назвали причини смерті 23-річного бігуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути