Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2021 13:48

"Мавп не вожу": історія з грубим таксистом Bolt отримала продовження

"Мавп не вожу":  історія з грубим таксистом Bolt отримала продовження
Водій таксі каже, що лише попросив чоловіка не сідати на переднє сидіння Фото: pixabay.com

У Запоріжжі подружжя звинуватило таксиста в расизмі, бо він відмовився везти афроамериканця. Натомість водій таксі каже, що лише попросив чоловіка не сідати на переднє сидіння.

Олена та її чоловік Мішель розповіли, що навіть не думали, що звичайна поїздка в таксі так завершиться, пише 24tv.ua. Коли під'їхала машина, вони почали сідати в салон, однак, за словами жінки, почули образи.

"Чоловік чекає, доки я сяду, щоб закрити за мною, і відчиняє свої двері, а водій починає говорити: "Я мавп не вожу", – розповіла Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксист "феєрично припаркувався" на автомобілі: з'явилося відео

Вона додала, що одразу почала виходити, зрозумівши, що водій - людина неадекватна. Однак услід він почав говорити до них нецензурною лексикою.

Чоловік Олени Мішель зазначив, що приїхав з Конго до України навчатися і залишився назавжди. За 33 роки проживання в Україні він не чув жодної образи у свою сторону.

"Водій щойно побачив мене, почав ображати. Таких речей не можна пропускати, тому я готовий зробити все можливе, щоб ця людина відповіла за свої слова",
– наголосив Мішель.

Таксист Дмитро розповів свою версію подій. Він зазначив, що не возить пасажирів на передньому сидінні через епідемію коронавірусу. Саме це таксист начебто й намагався сказати подружжю. Дмитро наполягає, що расистського підтексту в його словах не було – його не так зрозуміли.

"Вони там між собою, як мені здалося, гримасували одне одному, посміхалися, кривлялись, ну це їхня справа. Коли сідає на переднє, я кажу, що його не повезу на передньому сидінні, коли він ще й мавпує", – заявив чоловік.

Водій додав, що пасажирка почала кричати та голосно грюкнула дверима.

Подружжя вже звернулося щодо інциденту до правоохоронців. Вони хочуть, щоб таксиста покарали за законом, адже якщо расистські висловлювання були, то це – кримінальне правопорушення. У цьому разі таксисту загрожує штраф у розмірі 8 тис. грн, або позбавлення волі до трьох років.

Крім того, водій таксі, відмовивши пасажирам у поїздці, порушив законодавство про права споживачів.

За словами юриста Гіві Дзандзава, довести провину таксиста може бути складно, бо мають бути свідки або відеодокази.

У Запоріжжі трапився скандал з таксистом компанії Bolt, який приїхав на виклик, але потім побачив українку з єгиптянином і відмовився їх везти. Крім того, він ображав потенційних пасажирів. Як повідомила жителька Запоріжжя, вона зі своїм чоловіком викликала таксі, але водій Дмитро по приїзду зі словами "мені руберойд не потрібен" і "мавп не вожу", поїхав.

Зараз ви читаєте новину «"Мавп не вожу": історія з грубим таксистом Bolt отримала продовження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути