середа, 08 січня 2020 10:25

МАУ дала перший офіційний коментар щодо авіакатастрофи

МАУ дала перший офіційний коментар щодо авіакатастрофи
Літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ впав поблизу міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані. Фото: isna.ir

Авіакомпанія МАУ підтвердила факт авіакатастрофи в Ірані. "Міжнародні авіалінії України" заявила також про призупинення виконання рейсів із Тегерану.

Інформацію про це опублікували на офіційній сторінці авіакомпанії на Facebook.

"Сьогодні, 8-го січня 2020 року, літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" при виконанні рейсу PS752 за маршрутом Тегеран – Київ зник із радарів через декілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана", – йдеться в повідомленні.

Повітряне судно вилетіло з аеропорту Тегерана о 06:10 за місцевим часом. Рейс виконувався на літаку Boeing 737-800 NG, реєстраційний номер UR-PSR. Літак 2016 року виробництва, був отриманий авіакомпанією безпосередньо з заводу концерну. Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року.

За попередніми даними, на борту літака були 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. На цей момент працівники авіакомпанії з'ясовують точну кількість пасажирів на борту.

Представники авіакомпанії зв'язуються з родичами пасажирів, надаючи посильну допомогу в ситуації, що склалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували прізвища загиблих унаслідок катастрофи українського лайнера

"Авіакомпанія висловлює щирі співчуття родинам потерпілих унаслідок авіакатастрофи та робитиме все можливе для надання підтримки родичам та близьким постраждалих", – заявили в МАУ.

Для отримання інформації про осіб, що перебували на борту рейсу №752, просять звертатися в авіакомпанію за телефонами 0 800 601 527 для дзвінків з України та +380 44 581 50 19 для дзвінків з-за кордону.

Починаючи з сьогоднішнього дня, авіакомпанія МАУ ухвалила рішення щодо призупинення виконання власних рейсів до Тегерана на невизначений термін.

Авіакомпанія з'ясовує причини аварії. Буде проведено ретельне розслідування події із залученням авіаційної влади України, Ірану, представників компанії-виробника Boeing, авіакомпанії, а також Національного бюро розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами в Україні.

Пасажирський літак Міжнародних авіаліній України розбився в районі міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані, столиці Ірану. У повідомленні іранського інформагентства FARS йдеться, що аварія сталася "незабаром після зльоту через технічні проблеми".

Зараз ви читаєте новину «МАУ дала перший офіційний коментар щодо авіакатастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути