вівторок, 14 лютого 2023 15:01

"Майстер-клас перемовин з окупантами" - гравці "Минаю" побили російських футболістів
Оновлено

"Майстер-клас перемовин з окупантами" - гравці "Минаю" побили російських футболістів
Футболісти українського "Миная" побилися з росіянами у турецькому готелі. Фото: suspilne.media

На тренувальних зборах у Туреччині футболісти ФК "Минай" із Закарпаття побилися із гравцями російського "Шинника".

Бійка сталася у понеділок, 13 лютого, в готелі Royal Seginus, повідомив у Twitter спортивний журналіст Роман Бебех.

За його словами, до конфлікту призвела побутова ситуація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майбутній перегній" – український футболіст різко висловився про ракетний удар РФ по Україні

"Один з українських футболістів зробив зауваження росіянину, який некоректно поводив себе щодо персоналу готелю. Росіянин був напідпитку і відверто хамив. Він не став просити вибачення і його побив футболіст "Миная", ‒ зазначив Бебех.

На інцидент також відреагував голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Він привітав гравців "Миная" з "перемогою у кулачних боях".

"Майстер-клас з ведення перемовин з окупантами на міжнародних майданчиках. Вітаю наших земляків, футболістів закарпатського ФК "Минай", з перемогою над рашистським "Шинником" у кулачних боях, які відбулися вчора в Туреччині", ‒ написав Микита у Telegram.

Тим часом у російських пропагандистських ЗМІ пишуть, що після конфлікту футболісти "Шинника" нібито "самі вирішили" переїхати в інший готель.

Оновлено на 15:00

Свою версію подій український футбольний клуб "Минай" виклав в офіційній заяві, яку оприлюднив 14 лютого. Причиною сутички, за словами українців, стала ганебна поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців.

Українські футболісти назвали "традиційною маячнею" інформацію російських пропагандистів про те, що минайці нібито змушували співати гімн представників "Шинника" та побили їхнього гравця у ліфті.

"Бійка дійсно відбулась, але вже на поверсі, де зупинились росіяни, й у рівних складах. Кількість постраждалих зі сторони "Шинника" лише підтверджує той факт, що росіяни своїх ще й як "бросают". Вже після закінчення сутички, коли минайці були в номерах, росіяни продовжили бійку між собою. Тих, хто намагався зупинити сутичку, звинувачували у підтримці України. Втрутитись довелось місцевій поліції, щоб заспокоїти росіян", ‒ йдеться у заяві клубу.

У ФК Минай також наголосили, що перед початком зборів головною вимогою до організаторів була відсутність у готелі російських команд.

"Самі ж організатори стверджують, що поселити "Шинник" згодився готель. Закарпатці звертались до менеджменту Royal Seginus з вимогою виселити росіян, адже представники країни терориста не мають права тренуватись та грати у футбол за межами своєї країни. 14 лютого минайці за розкладом відправились на тренування", – йдеться у заяві.

Новачок "Челсі" Михайло Мудрик був представлений фанатам лондонського клубу на "Стемфорд Брідж". 22-річний українець з'явився на полі у перерві матчу лондонців з "Крістал Пелес" та привітав трибуни оплесками.

Мудрик з'явився перед вболівальниками "Челсі" з прапором України.

Зараз ви читаєте новину «"Майстер-клас перемовин з окупантами" - гравці "Минаю" побили російських футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути