понеділок, 20 травня 2013 16:44

Майно донецького шахрая відійшло державі, а не жертвам афери. Так вирішив суд
15

Фото: Фото Тетяни Заровної

Сьогодні, 20 травня, у Ворошиловському райсуді Донецька завершилося читання вироку колишньому директору "Союзу пенсіонерів України", який привласнив більше 8 мільйонів гривень грошей пенсіонерів. Оголошення вироку зайняло 4 робочих дня в силу його величезного обсягу.

У результаті суддя Людмила Лівочка засудила Тиграна Арушанян до 10 років в'язниці. Три з половиною роки з цього терміну він вже відсидів.

Екс-директора визнали винним у тому, що з квітня 2007 року по вересень 2008 року він робив фіктивні договори на оформлення кредитів, куди вносив неправдиві відомості про кредитування і підробляв підписи. Після отримання коштів, зазначених у липових договорах, витрачав їх на власні потреби. Машини і будинки, що належали Тіграну Арушаняну, за вироком повинні бути конфісковані в дохід держави.

Крім того, з Арушаняна повинно бути стягнуто 8,144 млн. грн., але не на користь постраждалих, а на користь кредитної спілки. Суд порахував, що своїми діями безчесний директор завдав збитків кредитній організації, філією якої він керував у Донецьку. Обдуреним людям Тигран Арушанян зобов'язаний був компенсувати тільки моральну шкоду. Однак, до списку "щасливчиків" потрапили далеко не всі, а тільки лише трохи більше 150 осіб. Страждання жертв афериста суддя оцінила від 500 грн. до 2 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрай Тигран Арушанян слухав вирок усміхаючись: "Грошей немає!"

А за відшкодуванням тих грошей, які люди похилого віку віднесли у "Союз пенсіонерів України" суддя порекомендувала їм звертатися з позовами до кредитної спілки. Варто нагадати, що "Союз пенсіонерів України" досі існує і базується в Одесі.

Підсудний вислухав вирок байдуже. На попереднє судове засіданні його жертви спробували пронести вила і погрожували ними колишньому директору. Після цього інциденту Тиграна Арушаняна перевели в зал з кабінкою з оргскла.

Число потерпілих в кримінальній справі майже 800 осіб. Це немічні люди, середній вік яких старше 80 років. У тому числі ветерани війни, діти війни, діти репресованих, колишні в'язні концтаборів. 70 ошуканих вкладників померли, не дочекавшись закінчення суду.

Ініціативна група постраждалих заявила про намір подати апеляцію. Людей обурює той факт, що за даним вироком їм не варто розраховувати на повернення відібраних у них грошей. Сума не поверненого вкладу у деяких випадках досягає ста тисяч гривень. У загальній складності до підсудного було пред'явлено претензій на 14 мільйонів гривень.

"Відмовили в задоволенні майже всіх цивільних позовів, - обурений голова "Спілки ошуканих вкладників" Дмитро Верзілов. - По суті гроші старих суддя віддала тим же шахраям, які їх вже одного разу обдурили. Адже залишилися на волі керівники кредитної спілки, той же одесит Денис Діанов , - це спільники Арушаняна. А суддя, замість того щоб захистити літніх людей, підіграла тим, хто покривав цю аферу і протегував Тіграну Арушаняну".

Зараз ви читаєте новину «Майно донецького шахрая відійшло державі, а не жертвам афери. Так вирішив суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути