четвер, 21 березня 2013 12:11

19-річний хмельниччанин "влетів" майже на $13 тисяч, купивши крадене авто

У вівторок, 19 березня в райцентрі Острог на Рівненщині працівники місцевого відділу ДАІ зупинили автомобіль марки "Ауді А6" з підробленими документами державної реєстрації. Легковик забрали на штрафмайданчик.

"Під час перевірки документів ми запідозрили, що свідоцтво про реєстрацію даного транспортного засобу має явні ознаки підробки. Крім цього, при перевірці номера кузова по національній базі "Автомобіль" було встановлено, що кузов іномарки на території України не зареєстрований і вона перебуває на території держави з порушенням митного законодавства", - розповідає Сергій Мартинюк, начальник відділу ДАІ Острозького міліції.

За кермом автівки був 19-річний мешканець Хмельницької області. Він пояснив, що купив легковик у Львові на автобазарі місяць тому. Заплатив за нього 12 тис. 800 доларів.

"Водій розповів, що продавці йому зробили суттєву знижку. Він взяв техпаспорт сів у машину і поїхав. На даний час підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу вилучене та направлене слідчими органами на експертизу. Автомобіль доставлений на штрафмайданчик", - додають у ДАІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорогах України з"явився новий вид шахрайства

Правоохоронці пояснюють, що ймовірно легковик буде конфісковано на користь держави. Під час слідства також з'ясують, всі обставини купівлі цього автомобіля. Зокрема, чи дійсно покупець не знав, що бере крадену машину, яку ввезли в України незаконно.

"Ситуація складна й повернути у власність автомобіль, чи заплачені гроші без відповідних документів, які підтверджують операцію продажу-купівлі, молодому чоловікові буде не просто. Ймовірно, зловживаючи довірою хлопця, його просто ошукали на автомобільному ринку. Наголошую, що купуючи автівку потрібно вимагати перевірки державних реєстраційних документів, а також належно оформляти всі угоди", - пояснює рівненський адвокат Віталій Кітовський.

З початку року працівниками обласного відділу ДАІ виявлено 9 фактів підробки документів, переважно свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу.

Зараз ви читаєте новину «19-річний хмельниччанин "влетів" майже на $13 тисяч, купивши крадене авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути