пʼятниця, 14 жовтня 2011 14:12

Львівських селян евакуювали через високотоксичний порошок

Львівських селян евакуювали через високотоксичний порошок

Увечері 13 жовтня о 20.20 у центрі села Дідилів Кам'янка-Бузького району на Львівщині перекинулася вантажівка з хімікатами. Автомобіль збив електроопору і перекинувся. Водій загинув на місці. У бочках було 12 тонн високотоксичного порошку мононітрохлорбензолу, який належить до першого класу небезпеки. На місці аварії поширився різкий запах хлору.

"Я був свідком аварії, прибув на місце події через десять хвилин, мені подзвонила медсестра, біля будинку якої і сталася аварія. Вона надавала першу допомогу водієві, який вилетів із кабіни. Чоловік був 1953 року народження. Фура лежала на боку, сірого кольору, на ній не було жодних знаків, що перевозять небезпечний вантаж. У повітрі відчувався важкий запах. Я і медсестра зараз погано себе почуваємо, є тяжкість у грудях. В 9-10 вечора працівники МНС україни почали ходити по будинкам, евакуйовувати людей, загалом близько 60 осіб пішли ночувати до родичів. В четвертій ранку усі каністри та бочки перевантажили на інший авто і вивезли. У селі лише кабіна машини. Запах добре відчувається. За медичною допомогою мешканці ще не зверталися", - повідомив сільський голова Банюнинської сільської ради Костюк Михайло.

"На місце аварії прибули фахівці із санепідемстанції, міліція, МНС, лікарі. Взяли проби грунту, повітря, сказали, ще небезпеки для населення немає, - розповіла депутат Львівської обласної ради, голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Ірина Сех. - Фура перевозила високотоксичні речовини з порушеннями, без дотримання необхідних вимог при перевезенні небезпечних вантажів. За законодавством, такий вантаж мали б супроводжувати міліціонери, і це не повинно бути вночі. Як мені повідомили, ці речовини везли на утилізацію до Німеччини через польський кордон".

За словами начальника прес-центру ГУ МНС у Львівській області Павла Василенка, наслідки аварії уже ліквідували, а небезпечний вантаж направили до митниці.

Зараз ви читаєте новину «Львівських селян евакуювали через високотоксичний порошок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути