четвер, 14 березня 2019 15:19

Луценко повідомив про неочікуваний поворот у справі Гандзюк

Луценко повідомив про неочікуваний поворот у справі Гандзюк
Катерина Гандзюк померла через 3 місяці після нападу. Фото: Facebook

Генеральна прокуратура може перекваліфікувати справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні ТСК щодо цього вбивства та нападів на громадських активістів.

"На цей момент справа кваліфікується за статтею 115 "Умисне вбивство". Від висновків експертизи, яка завершиться днями, буде залежати правильність цієї кваліфікації. Якщо судово-медична експертиза підтвердить, що є зв'язок між хімічними опіками і настанням смерті, то це – 115-та. Якщо інакше, то допускаю, що буде змінена кваліфікація", - зазначив Луценко.

Одна з експертиз уже підтвердила зв'язок між нападом і смертю активістки. Від цих рішень буде залежати подальше оголошення фігурантів справи у міжнародний розшук, пояснив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хтось з них сказав, що треба її вбити, інші – погодилися: батько Катерини Гандзюк зробив гучну заяву

На активістку Катерину Гандзюк напали та облили кислотою 31 липня 2018-го. Отримала 40% опіків тіла, пережила 11 операцій. Боролася за життя 3 місяці, але 4 листопада у відділенні Київського опікового центру померла.

В організації її вбивства підозрюють очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. За версією слідства, він замовив убивство через двох посередників — Олексія Левіна та Ігоря Павловського. Заплатив їм $5,6 тис. Останній знайшов організатора вбивства Сергія Торбіна. Мангеру загрожує 15 років в'язниці або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

4 березня Апеляційний суд Києва не задовольнив скаргу прокуратури щодо продовження арешту Мангеру, дозволив зняти з чиновника електронний браслет і віддати закордонний паспорт. Його відсторонили від посади до 6 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Луценко повідомив про неочікуваний поворот у справі Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути