понеділок, 11 березня 2019 15:15

Хтось з них сказав, що треба її вбити, інші – погодилися: батько Катерини Гандзюк зробив гучну заяву

Хтось з них сказав, що треба її вбити, інші – погодилися: батько Катерини Гандзюк зробив гучну заяву
Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор розповів, що його донька перед нападом отримувала постійні погрози і підозрювала, що найближчим часом на неї можуть напасти. Фото - УП

Перед нападом Катерина Гандзюк отримувала постійні погрози і підозрювала, що найближчим часом на неї можуть напасти. Про це розповів батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор.

"Можливо, Петро Порошенко боїться віддати Мангера, Гордєєва та Рищука правосуддю, бо вважає, що це погіршить його рейтинг. Хоча, можливо, якби він це зробив - навпаки, підвищило б. Так вийшло, що ці люди належать до різних партій, але спільна ідея наживи, корупції їх з'єднала в загальну місцеву феодальну силу, незалежно від партійної належності. Я так розумію, що владою людям, які можуть сприяти результатам виборів, якась індульгенція дана. Певною мірою ви можете робити що хочете, але забезпечте нам перемогу. Очевидно, це й призводить до таких ситуацій. Я три місяці провів поруч із Катею, і ці три прізвища звучали весь час - Гордєєв, Рищук, Мангер. Мангер, Рищук, Гордєєв. Розумієте, вони робили свої оборудки разом, разом відпочивали, їли, пили, ходили в ресторани, їздили в сауни. Хтось з них сказав, що треба її вбити, інші - погодилися. А те, що знали вони всі, тут немає ніяких сумнівів", - сказав Віктор Гандзюк, передає Українська правда.

Він також розповів, що історія почалася, коли Катерина вийшла з "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мангера відсторонили від посади

"Нещодавно я знайшов заяву в її документах і опублікував у Фейсбуці. Катя свого часу багато років працювала в "Батьківщині" і пройшла там хорошу політичну школу. На жаль, вона вийшла, коли Юлія Тимошенко продала партію в Херсоні Мангеру. Ільченко пише, що не одразу. Звісно, не в той день, коли Мангер прийшов. Вона ще на щось сподівалася. Але з того часу почалося протистояння. Потім вони з журналістом Сергієм Нікітенком зняли фільм "Мангер, який він є". Були суди, його то забороняли показувати, то дозволяли, забороняли називати Мангера корупціонером, дозволяли. До речі, один з останніх судів виграли буквально за кілька днів до того, як на Катю напали. Мангер програв. Тому отака ситуація", - розповів Віктор Гандзюк.

4 березня Апеляційний суд Києва не задовольнив скарги прокуратури щодо продовження арешту голові Херсонської обласної ради 49-річному Владиславу Мангеру. Дозволив зняти з чиновника електронний браслет і віддати закордонний паспорт. Мангера підозрюють в організації вбивства 33-річної Катерини Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому. Мотивом стала її боротьба з незаконною вирубкою лісів в області.

Зараз ви читаєте новину «Хтось з них сказав, що треба її вбити, інші – погодилися: батько Катерини Гандзюк зробив гучну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути