Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 18:16

Ліквідували потужний наркокартель: подробиці спецоперації
6

У Кривому Розі на Дніпропетровщині поліцейські викрили потужний  наркокартель
Фото: dp.npu.gov.ua
У Кривому Розі на Дніпропетровщині поліцейські викрили потужний  наркокартель
У Кривому Розі на Дніпропетровщині поліцейські викрили потужний  наркокартель
У Кривому Розі на Дніпропетровщині поліцейські викрили потужний  наркокартель
У Кривому Розі на Дніпропетровщині поліцейські викрили потужний  наркокартель

У Кривому Розі на Дніпропетровщині поліцейські викрили наркокартель. У ході масштабної спецопрації затримали всіх членів угрупування – від ватажка до виробників і дрібних реалізаторів наркотиків і психотропів.

Рівень наркооборудок групи становив від 5 до 7 млн грн на місяць. Під час проведених обшуків у членів організації поліцейські вилучили наркотики різних видів, а також зброю та вибухівку, повідомив начальник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрій Кіхтенко.

"У ході понад 60 санкціонованих обшуків у членів організації вилучено близько тисячі розфасованих і підготовлених до збуту доз метамфетаміну, понад дев'ять тисяч одиниць трамадолу, півкілограма амфетаміну, понад 100 кг прекурсорів з яких виготовлялися наркотичні засоби і психотропні речовини. Також вилучено професійне лабораторне обладнання, яке дозволяло синтезувати п'ять видів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів",- розповів Кіхтенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник конвою продавав наркотики

Він додав, що у наркоділків поліцейські виявили 4 пістолети, 1 з глушником та 56 набоїв до них, вибухівку, а також понад 800 тис. грн у різних валютах. Крім того, правоохоронці вилучили документацію "чорної" бухгалтерії та 8 автомобілів, з яких реалізовувався товар.

"Поліцейські встановили, що наркоторгівля здійснювалася цілодобово та охоплювала всі райони міста. В ході проведення заходів поліцейські затримали 21 особу, віком від 21 до 35 років",- сказав Андрій Кіхтенко.

Члени групи мали чіткий розподіл функцій та дотримувались жорсткої дисципліни і здорового способу життя. Щодоби кожен наркозбувач звітував перед особою, яка вела злочинну бухгалтерію групи, про кількість проданих наркотиків і психотропів та отримані від цього доходи.

Реалізація наркотиків відбувалася з екіпажів автомобілів, які курсували містом. При цьому для уникнення переслідувань поліції склади екіпажів постійно змінювалися. Виготовлені психотропи наркодилери фасували у контейнери, що мали маркування наркогрупи і цінник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці подружжя виготовляло наркотики

У організації наркоторговців була чітко розроблена схема реалізації "товару" та своя мережа перевірених покупців. Щотижня дилери змінювали номери телефонів, через які здійснювалися замовлення, й інформували про це лише довірених постійних клієнтів. А ті приводили нових замовників та користувалися за це знижками на покупку наркотиків. Кожен член групи одержував платню в залежності від їхнього внеску у злочинну справу.

Усім затриманим загрожує до 10 років за ґратами з конфіскацією майна.

На Полтавщині працівники СБУ і Нацполіції вилучили найбільшу партію метадону в історії України. Спецслужби встановили, що учасники етнічного організованого угруповання орендували приватний будинок у Миргороді, в якому облаштували нарколабораторію.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідували потужний наркокартель: подробиці спецоперації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути