вівторок, 06 лютого 2018 18:10

Квартиру з боргами продали без відома власників

Квартиру з боргами продали без відома власників
Баба з онуком із Луцька другий рік судяться за 2-кімнатну квартиру, яку у них відібрали за комунальні борги. Фото — Слово і діло

У Луцькому міськрайонному суді на Волині другий рік слухають справу за позовом Віри та Олександра Швейгерів. Їхню двокімнатну квартиру по вул Коновальця продали за комунальні борги у квітні 2016 року.

Це перший і поки єдиний такий випадок в Україні. На думку сторони позивача, державні виконавці не мали права цього робити. Нині вони та новий власник квартири є відповідачами у цій справі. Швейгери переконуть — не були поінформовані, що квартиру продадуть. Тому хочуть повернути своє житло. Їхній захист наполягає — відбирати житло за комунальні борги заборонив прем'р-міністр України Володимир Гройсман.

Швейгери не платили за комунальні послуги з 2012 року, заборгували близько 50 тис. грн. Їхню квартиру продали за 446 тис. грн. Після погашення боргу різницю мали повернути жінці та її онукові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вчительки відбирають видану мерією квартиру

28-річний Олександр Швейгер з дитинства проживав із бабою. Його матір сиділа у в'язниці, померла, коли Олександрові було 14 років.

"Щомісяця ми виплачували за комуналку приблизно 20% з бабусиної пенсії. На решту — жили. Наскільки могли, платили. Був у Польщі два місяці, були плани, як цей борг погасити", – розповідав тоді чоловік, передає "Сегодня".

Слухання справи вкотре перенесли, щоб дати час на ознайомлення із матеріалами представникові нового власника квартири.

У під'їзді багатоповерхівки Кропивницького оселилася родина. 86-річну жінку, її 61-річну доньку та онука, 30 років, виселили з орендованої квартири за борги.

Зараз ви читаєте новину «Квартиру з боргами продали без відома власників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути