середа, 20 липня 2022 15:24

Кузьменко заявила, що справи Шеремета не існує

Дитяча кардіохірургиня Юлія Кузьменко, яку підозрюють в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, заявила, що "справи Шеремета-2019" не існує.

Зазначила, що шість років тому сталася подія, яка через три роки "майже повністю зруйнує" життя їй та ще двом підозрюваним – музиканту-спецназівцю Андрію Антоненку та військовій медсестрі Яні Дугарь. 20 липня 2016 року Шеремет загинув внаслідок підриву авто в центрі Києва. Кузьменко опублікувала допис у Facebook у річницю вбивства журналіста.

Автор: facebook.com/kiian.julia
  Дитяча кардіохірургиня Юлія Кузьменко, яку підозрюють в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, заявила, що "справи Шеремета-2019" не існує
Дитяча кардіохірургиня Юлія Кузьменко, яку підозрюють в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, заявила, що "справи Шеремета-2019" не існує

"Шість років тому, якби нам розповіли про майбутнє, ми би були вкрай здивовані. А точніше – не повірили би, бо повірити в повний абсурд неможливо. Насправді, з огляду на сьогодення, я точно можу висвітлити тезисно кілька основних моментів, які пояснюють, чому "справи Шеремета-2019" не існує. А що існує? Існують події, які до вбивства журналіста відношення ніякого не мають", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість років тому вбили Павла Шеремета: де зараз фігуранти справи

За її словами, загибель Шеремета була використана для "особистих політичних мотивів певних високопосадовців, дестабілізації внутрішньополітичного стану країни напередодні повномасштабного вторгнення, просування проросійських наративів "величі арійської раси" і "схильність до насильства" стосовно ЗСУ, волонтерів, добровольців напередодні повномасштабного вторгнення".

"До речі, маю підозру, що "24 лютого" повинно було початися на пару років раніше, ґрунт підготовлювали добряче. Завадив коронавірус", – написала Кузьменко.

Лікарка додала, що не знає, хто вбив Шеремета.

"І маю великі сумніви щодо того, чи дізнаємося взагалі колись – хто насправді його вбив", – підсумувала Кузьменко.

Автор: Стас Юрченко, "Ґрати"
  Шість років тому вбили журналіста Павла Шеремета
Шість років тому вбили журналіста Павла Шеремета

Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року – його підірвали в авто. 12 грудня 2019-го в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта й ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко й військову медсестру Яну Дугарь.

Антоненка звільнили під домашній арешт у квітні 2021 року після 505 днів у слідчому ізоляторі. Кузьменко відпустили під домашній арешт у серпні торік, вона провела понад сім місяців у в'язниці. Дугарь із самого початку тримали під нічним домашнім арештом, а торік суд зняв із неї електронний браслет.

Усі троє заперечують причетність до вбивства. З 2020 року справу розглядає суд.

Зараз ви читаєте новину «Кузьменко заявила, що справи Шеремета не існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути