пʼятниця, 04 листопада 2011 10:10

Кримчанин шукав гриби, а знайшов 100-кілограмову бомбу

Кримчанин шукав гриби, а знайшов 100-кілограмову бомбу

У Євпаторії на полігоні біля села Стовпове піротехніки знищили 100-кілограмову фугасну авіабомбу (ФАБ-100) часів Другої світової війни.

Як з'ясувалося, боєприпас знайшов місцевий житель. Пенсіонер вирушив за грибами, але замість них виявив авіабомбу. Небезпечний предмет лежав на поверхні ґрунту. Євпаторієць відразу ж подзвонив у "службу порятунку" і повідомив про небезпечну знахідку. На місце НП оперативно виїхала група рятувальників МНС.

У ході обстеження території піротехнічною групою було встановлено, що знайдений боєприпас - фугасна авіаційна бомба. ФАБ - це авіабомби, основною вражаючою дією яких є дія фугасу. Вони володіють найбільш потужною і універсальною вражаючою дією серед авіабомб основного призначення. Маса вибухової речовини у бомбі приблизно складає 50%, також бомба має порівняно міцний корпус для проникнення у грунт або у перешкоди типу міжповерхових перекриттів будинків і споруд.

У безпосередній близькості від бомби були розташовані: газорозподільний пункт, військова частина і автотранспортний кооператив. Фугасна авіабомба могла вибухнути у будь-який момент.

Як повідомив в. о. начальника Євпаторійського міського управління МНС Роман Бабенко, місце знахідки охоронялося співробітниками міліції. "На наступний день до місця події прибула піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС України в АР Крим. Троє співробітників Євпаторійського міського управління МНС спільно з групою піротехніків у складі 3-х чоловік і у супроводі 5-ти співробітників МВС підняли снаряд за допомогою спеціального обладнання і завантажили його в автомобіль МНС. Авіабомбу вивезли і підірвали на полігоні у селі Стовпове. Небезпечна знахідка була успішно знищена", - повідомив він.

Зараз ви читаєте новину «Кримчанин шукав гриби, а знайшов 100-кілограмову бомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути