четвер, 20 жовтня 2011 14:24

На Чернігівщині неподалік від залізничних колій знайшли вибухівку

16 жовтня двоє працівників залізниці, що обкошували прилеглу до рейок територію неподалік від села. Червоний Плугатар Талалаївського району, в лісосмузі натрапили на артилерійський снаряд. За їх викликом, до місця надзвичайної події прибули працівники районних відділів УМНС та УМВС.

Про це повідомили у прес-службі МНС у Чернігівській області.

"Оглянувши небезпечний предмет, фахівці МНС встановили, що це артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Великої Вітчизняної війни. За словами старожил села, у роки війни саме тут було підірвано вагон з боєприпасами", - розповів підполковник служби цивільного захисту Геннадій Зірка.

До приїзду групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УМНС в області, співробітники міліції охороняли небезпечне місце.

Протягом 17-18 жовтня піротехніки ретельно обстежили лісосмугу і територію та додатково виявили цілий арсенал боєприпасів - 13 артснарядів калібру 152 мм, 19 - калібру 122 мм, 1 - калібру 76 мм та 3 артснаряди калібру 75 мм. Роботи ускладнювались тим, що вибухонебезпечні предмети доводилось обережно викапувати з ґрунту через їх небезпечний стан. Загальна кількість виявлених боєприпасів склала 37 одиниць, які 18 жовтня у спеціально відведеному місці і були знищені піротехніками УМНС в області.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині неподалік від залізничних колій знайшли вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути