Ексклюзиви
субота, 05 березня 2022 19:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль погрожує новим наступом: назвали час і дату

Кремль погрожує новим наступом: назвали час і дату
Такий вигляд має розбита техніка окупантів у Бучі під Києвом після чергового наступу. Фото: Цензор

Росія оголосила про поновлення наступу на Україну з 18 години 5 березня. Міністерство Оборони РФ пояснило рішення тим, що Україна відмовилася "повпливати на націоналістів чи подовжити режим тиші".

Про це повідомило прокремлівське інформагентство ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри нещадний обстріл окупантів: з Волновахи евакуювали частину жителів

Водночас, така заява не відповідає дійсності. Сьогодні зранку російські окупанти зірвали створення гуманітарних коридорів на Донеччині. Зокрема, у Маріуполі та Волновасі. Очікувалося, що близько 200 тис. мирних жителів почнуть залишати Маріуполь і 15 тис. Волноваху о 9-й ранку за місцевим часом у рамках угоди, під контролем "Міжнародного Червоного Хреста". Але об 11:45 Росія відновила обстріл Волновахи з важкої зброї, а також продовжила бої на шляху, що веде з Маріуполя. Росія так і не дала можливості провести доставку гуманітарної допомоги, такої як продукти харчування та життєво важливі ліки в ці міста.

Евакуацію мирного населення у Маріуполі, яка мала відбутися 5 березня - з 11.00 до 16.00 перенесли з метою безпеки. Російські військові не дотримувалися режиму тиші і продовжували обстріл міста та його околиць.

З Волновахи та навколишніх селищ таки вдалося евакуювати близько 400 мешканців. Йдеться про тих, хто зміг самотужки дістатися до місця, де зупинився евакуаційний транспорт. Про це повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Кремль погрожує новим наступом: назвали час і дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути