вівторок, 16 серпня 2022 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Коригував вогонь в обмін на "посаду": у Запоріжжі зрадник чекав окупації міста

Коригував вогонь в обмін на "посаду": у Запоріжжі зрадник чекав окупації міста
Затримали агента РФ, який чекав захоплення міста Запоріжжя. Фото: Офіс генерального прокурора

Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Запоріжжю в обмін на "керівну посаду" у разі окупації міста.

Також зловмисник планував приєднатися до "розстрільних груп" росіян, щоб катувати й вбивати українських захисників. Про це повідомила пресслужба СБУ 16 серпня.

За даними відомства, чоловіка завербував кадровий російський спецслужбовець.

"Агент розвідував місця дислокації та переміщення підрозділів сил оборони поблизу південного фронту. Збирав інформацію про результати ворожих обстрілів по об'єктах цивільної і критичної інфраструктури Запоріжжя. У разі захоплення міста агресори обіцяли своєму прибічнику одну з керівних "посад" в окупаційній адміністрації", – йдеться в повідомленні.

Зрадником виявився житель Запоріжжя. Передавав ворожим спецслужбам заборонену інформацію з березня по серпень цього року за допомогою месенджера. Слідство встановило дев'ять епізодів протиправної діяльності, уточнили в Офісі генпрокурора.

Зазначається, одержані від агента матеріали окупанти використовували для коригування вогневих ударів по Запоріжжю та планування диверсій.

Затриманому повідомили про підозру у державній зраді та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

У тимчасово окупованому Ізюмі Харківської області дві експоліціянтки добровільно перейшли на бік ворога. За це їм заочно оголосили про підозру в державній зраді. За даними слідства, 23-річна й 31-річна колишні поліціянтки вступили до лав псевдооргану окупантів. Ідеться про "Народну міліцію".

Зрадникам України можуть присудити від 10 до 12 років в'язниці за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.

Зараз ви читаєте новину «Коригував вогонь в обмін на "посаду": у Запоріжжі зрадник чекав окупації міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути