субота, 19 грудня 2020 18:10

Командувач Повітряних сил відреагував на підозру в катастрофі Ан-26

Командувач Повітряних сил відреагував на підозру в катастрофі Ан-26
На Харківщині розбився літак Ан-26. На борту перебували 7 офіцерів та 20 курсантів Університету повітряних сил імені І.Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: t.me/dsns_telegram

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Сергій Дроздов, якого підозрюють у халатності, що призвела до падіння літака Ан-26 під Чугуєвом, відреагував на звинувачення.

Каже, спочатку його хотіли принизити сином (обговорювалася версія, що літак упав, бо перевагу в посадці надали іншому, на борту якого був син командувача ПС, - Gazeta.ua). Тепер вручили підозру. Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушення були систематичними: нові подробиці про катастрофу Ан-26

"Я отримав повідомлення про підозру. Питаю себе: з якою метою та для чого це все робиться. Та хто і які цілі переслідує. Я хочу сказати, що 20 листопада 2020 року акт технічного розслідування катастрофи Ан-26 був затверджений і в ньому визначені як головні, так і ті причини, які безпосередньо були", – сказав Дроздов.

Він зазначив, що за цими висновками у ДБР мали визначити винуватість і ступінь вини посадових осіб та всіх причетних до цієї катастрофи.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв на Харківщині упав і загорівся літак Ан-26. На борту перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба - усього 27 осіб. Вижив тільки 1. У справі оголосили підозри командувачу Повітряних сил Сергію Дроздову, керівнику польотами військової частини аеродрому в Чугуєві, а також командиру частини, який затвердив план польотів з порушеннями.

Зараз ви читаєте новину «Командувач Повітряних сил відреагував на підозру в катастрофі Ан-26». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути