Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2020 14:19

Порушення були систематичними: нові подробиці про катастрофу Ан-26

Порушення були систематичними: нові подробиці про катастрофу Ан-26
25 вересня поблизу міста Чугуїв на Харківщині впав літак Ан-26. На борту були 27 військових льотчиків і курсантів. Вижив тільки один. Фото: twitter.com/dialog.ua

На чугуївському аеродромі в Харківській області систематично порушували правила організації та проведення навчальних польотів курсантів.

Це призвело до загибелі 26 військових льотчиків і курсантів Університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба, повідомив під час брифінгу начальник відділу Державного бюро розслідувань Вадим Приймачок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювані у справі про катастрофу Ан-26 не затримані

"Під час проведення слідчих дій та військової експертизи отримані докази, які вказують на те, що порушення правил підготовки та здійснення польотів, експлуатації літальних апаратів мали системний і систематичний характер", - сказав Приймачок.

Підозра 3 військовим – це лише 1-й етап розслідування. Судове розслідування триватиме.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв на Харківщині упав і загорівся літак Ан-26. На борту перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба - усього 27 осіб. Вижив тільки 1. У справі оголосили підозри командувачу Повітряних сил Сергію Дроздову, керівнику польотами військової частини аеродрому в Чугуєві, а також командиру частини, який затвердив план польотів з порушеннями.

Зараз ви читаєте новину «Порушення були систематичними: нові подробиці про катастрофу Ан-26». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути