Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2024 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Командувач Повітряних сил Олещук підтвердив втрату F-16 і відповів Безуглій

Командувач Повітряних сил Олещук підтвердив втрату F-16 і відповів Безуглій
Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив втрату Україною літака F-16. Фото: facebook.com/ComAFUA

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив катастрофу літака F-16 в Україні.

Він також відповів на критику на свою адресу від народної депутатки Мар'яни Безуглої. Україна втратила винищувач 26 серпня під час масованої російської атаки. Загинув також один із найкращих українських льотчиків Олексій Месь. Про це Олещук написав у соцмережах.

Він наголосив, що Україна з'ясує причини авіаційної катастрофи.

"Ніхто нічого не приховував і не приховує! Усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт і партнери зі США, які вже долучилися до розслідування причин. Запевняю, що уже проводиться детальний аналіз, йде розслідування. Маємо ретельно розібратись, що сталось, які обставини, чия відповідальність. І це буде зроблено!", - наголосив командувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрата Україною F-16: у Пентагоні зробили заяву

Генерал також підкреслив, що інформація про такі інциденти не може видаватись миттєво у публічний простір і не може деталізуватись для медіа.

"Війна в країні! Але це байдуже для людей, які обрали Мар'яну Безуглу як інструмент для дискредитації вищого військового керівництва. Повісити усіх собак на військо не вийде. Тому я звертаюсь до народної депутатки, яка давно продала своє ім'я, для досягнення цих мерзенних цілей. Мар'яно, прийде час, проситимете вибачення перед усім військом за те, що накоїли, сподіваюсь у суді!", - зазначив Олещук.

Він звернув увагу, що дії депутатки можуть сприяти ворогу.

"Ви у черговий раз не лише вилили бруд на мене особисто і на Повітряні сили, ви дискредитували виробників американської зброї - основного союзника України - США! Ви знову стали основним ньюзмейкером ворожої пропаганди і б'єте всі рекорди на російському телебаченні! Вам аплодує вся Росія! Не допомагаєте, то хоча б не заважайте нам воювати!" - наголосив командувач.

Перед Мар'яна Безугла опублікувала у Facebook пост, у якому звинуватила Олещука у відсутності спростування її інформації про те, що літак F-16 нібито було збито української системою ППО.

"Я б рада була почути спростування і навіть вибачилася б, але... Це вже щонайменше третій випадок, коли наш літак із пілотом був збитий власною ППО. Два попередні інциденти, які не стосувалися F-16, офіційно списали на росіян. І про цей випадок також намагалися мовчати та приховати інформацію, поки вона не з'явилася в іноземних джерелах. Це свідчить про відсутність належних висновків та об'єктивного розслідування. Ситуація аналогічна тій, що спостерігається в сухопутних військах - кругова порука. Це потрібно змінювати! Так більше не може тривати. Культура брехні веде нас до поразки", - написала Безугла.

Про те, що Україна могла втратити один винищувач F-16 під час російського масованого обстрілу 26 серпня, спочатку повідомили західні ЗМІ.

Серед можливих причин слідство розглядає "дружній вогонь" української протиповітряної оборони, пише "Голос Америки" із посиланням на анонімне джерело у Повітряних силах ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Командувач Повітряних сил Олещук підтвердив втрату F-16 і відповів Безуглій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути