четвер, 30 липня 2020 18:24

Колишніх військових підозрюють у завданні збитків державі

Колишніх військових підозрюють у завданні збитків державі
Військових підозрюють у махінаціях з грошима. Фото: УНН

3-х колишніх посадовців Збройних сил України підозрюють у завданні понад 37 млн грн збитків державі.

"За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру 3 колишнім посадовцям Збройних сил України та 2 представникам приватного товариства, зловживання яких під час облаштування військового полігону "Широкий лан" завдали державі збитків на суму понад 37 млн гривень", - йдеться в повідомленні пресслужби САП.

У 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ змовилися з директором та бенефіціарним власником приватного товариства. Вони організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору "Широкий лан" у с. Улянівка Миколаївської обл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При модернізації військової частини вкрали 19 мільйонів

Підприємці не закінчили роботи з облаштування польового табору. Але посадовці ЗСУ посприяли в перерахуванні коштів на рахунки компанії.

"Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними у справі експертизами", — зазначається в повідомленні.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.

Начальник одного з управлінь Повітряних сил Збройних сил України постане перед судом за службову недбалість. Він завдав державі збитків на суму майже 800 тис. грн. Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Зараз ви читаєте новину «Колишніх військових підозрюють у завданні збитків державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути