вівторок, 12 березня 2013 10:32

Кочнєва у подробицях розповіла про полон і втечу

Кочнєва у подробицях розповіла про полон і втечу
Фото: www.segodnya.ua

Журналістка Анхар Кочнєва, яка втекла з полону, перебуває в Дамаску й уже зв'язалася з українським посольством.

Стан здоров'я Кочнєвої задовільний, пише Українська правда.

Як розповіла сама Кочнєва, її тримали в одному з південних пригородів Хомса, і вона була бранкою начальника військової ради ССА в цьому регіоні.

"Я була полонянкою начальника Військової ради ССА регіону південних пригородів Хомса, я втекла зранку близько 6 ранку, мене тримали в одному з південних пригородів Хомса — Буейда, там є озеро, і зранку мене перевезли через це озеро. Ішла, ішла й перша зустрічна людина виявилася тим, хто мені потрібний", — розповіла Кочнєва.

За її словами, викрадачі поводилися з нею погано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка Анхар Кочнєва тікала з сирійського полону через мінні поля

"На початку, перші 40 днів із мною поводились більш-менш, а потім мене стали кривдити... Погано було, вони (викрадачі) самі погано живуть, а я жила ще гірше, ніж вони... Лікуватися тепер буду довго й дуже дорого, на жаль..", — сказала Кочнєва.

За словами журналістки, зрозумівши, що грошей за неї однаково не заплатять, вона почала готувати утечу. На волі була якась людина, яка збиралася надати допомогу, але в останній момент щось трапилося, і допомога так і не надійшла.

"І я все зробила сама. Тобто, я просто вийшла з будинку, пройшла повз їхній блок-пост, який був у трьох метрах від моїх дверей. Між мною й ними були залізні ворота, десь метр між нами був", - згадує жінка.

"Я йшла 15 кілометрів по полях, по городах", - додала вона.

"В останні дні мого знаходження в полоні було посилення режиму (охорони), але я зрозуміла, де вони хлопають вухами й змогла утекти... Я дуже страшно ризикувала, я йшла через поля, які могли закінчуватися мінними полями, а я через них ішла", — розповіла Кочнєва, додавши, що зараз "їде в Дамаск" під охороною.

У той же час її близька подруга екс-депутат Держдуми РФ Дар'я Мітіна повідомила, що Кочнєва не збирається повертатися ні в Україну, ні в Росію, а має намір залишитися в Сирії.

"Анхар буде продовжувати робити свою звичайну справу. Вона й далі буде викривати бандитів і Захід, який їх фінансує", – повідомила Мітіна.

Однак родич українки Дмитро Астафуров запевняє, що Кочнєва збирається "додому".

"Додому вона збирається, але поки влагоджує питання із сирійською владою. Крім того, їй необхідно відновити документи", - сказав він

Куди саме відправиться Кочнєва, її родич не уточнив, оскільки в Одесі перебуває її мама, а в Москві – дитина. Тому, за його словами, поки незрозуміло, куди поїде Кочнєва.

Зараз ви читаєте новину «Кочнєва у подробицях розповіла про полон і втечу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути