понеділок, 11 березня 2013 18:49

Українка Анхар Кочнєва тікала з сирійського полону через мінні поля

Українка Анхар Кочнєва тікала з сирійського полону через мінні поля
Анхар Кочнєва Фото: glavnoe.ua

Українська журналістка Анхар Кочнєва, якій вдалося втекти з сирійського полону, розповіла в телефонному інтерв'ю подробиці втечі. Зокрема, вона повідомила, що тримали її у передмісті Хомса, а вона втекла, побачивши прогалину в охороні.

"Я дуже страшно ризикувала, я йшла через поля, які могли закінчуватися мінними полями, а я через них йшла", - розповіла вона.

Кажучи про полон, Кочнєва зазначила, що викрадачі поводилися з нею погано.

"Вони самі живуть погано, а я жила ще гірше, ніж вони... Лікуватися тепер буду довго і дуже дорого, на жаль", - сказала Кочнєва.

Резюмувала вона словами, що їй вдалося зв'язатися з українськими дипломатами. Очікується, що завтра, 12 березня, вона прибуде до українського посольства.

Нагадаємо, в жовтні минулого року стало відомо, що журналістку Анхар Кочнєву, яка в Сирії працювала на російські ЗМІ, викрали бойовики. Пізніше на своїй сторінці в Facebook вона з дозволу викрадачів розмістила відеозвернення до української і російської влади з проханням виконати вимоги викрадачів. Повстанців обурило фото, на якому Анхар стоїть поруч із командиром урядової армії, яку опозиціонери звинувачують в організації масової різанини.

Зараз ви читаєте новину «Українка Анхар Кочнєва тікала з сирійського полону через мінні поля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути