четвер, 18 травня 2023 14:02

Князєва дозволили тримати під вартою – рішення Вищої ради правосуддя

Князєва дозволили тримати під вартою – рішення Вищої ради правосуддя
Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва. Фото: pravda.com.ua

Вища рада правосуддя 18 травня надала згоду на тримання під вартою колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва.

Його підозрюють в отриманні $ 2,7 млн хабара. Про це повідомляє Суспільне.

За таке рішення проголосували усі 14 присутніх членів ВРП. З відповідним клопотанням до Вищої ради правосуддя звернулася Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не перекручуйте": Князєв вперше прокоментував свій арешт і хабар

Сам Князєв також був присутній на засіданні. Справу він назвав "помстою".

"Я вважаю справу помстою за певні свої дії, про які відомо членам Вищої ради правосуддя. Вважаю, що справу замовили. Національне антикорупційне бюро використовувалося для виконання замовлення з певною політичною доцільністю, яка, я думаю, чудово відома членам Вищої ради правосуддя. Це те, що хочу сказати. Прошу задуматися над цим. Прошу прийняти правильне рішення", – сказав Князєв.

Він також відповів на запитання членів ВРП стосовно знайдених у його кабінеті пакетів з грошима. Сказав, що у сейфі зберігалася певна сума його особистих коштів. А про походження інших сум йому нібито не відомо. Каже, що доступ до кабінету голови Верховного Суду має широке коло осіб.

Водночас Князєв не говорить, хто "замовив" його справу.

"Поки що, з вашого дозволу, не буду конкретизувати, але пізніше я на всі запитання дам відповідь", – сказав він на запитання журналістів у перерві засідання.

Тепер САП направила подання до Вищого антикорупційного суду про призначення засідання для обрання міри запобіжного заходу підозрюваному.

Адвокати Князєва наполягали, щоб засідання ВРП було закритим. Мотивували тим, що справа стосується Верховного Суду і може містити державну таємницю. Однак, за рішенням ВРП, заборонили лише пряму трансляцію. Але на засіданні залишились представники ЗМІ.

Окрім того, захисники Князєва просили відкласти засідання, мовляв, не мали часу ознайомитись із клопотанням. Але ВРП відхилила клопотання адвокатів.

У понеділок, 15 травня, голову Верховного суду Всеволода Князева затримали на хабарі.

ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання в тимчасовому ізоляторі колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва. Підозрюваний в отриманні хабаря у $2,7 млн заявив на суді, що його затримання "неправомірне", адже він сприяв слідству і допомагав правоохоронцям у проведенні обшуку.

Зараз ви читаєте новину «Князєва дозволили тримати під вартою – рішення Вищої ради правосуддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути