Ексклюзиви
середа, 17 травня 2023 20:14

"Не перекручуйте": Князєв вперше прокоментував свій арешт і хабар

"Не перекручуйте": Князєв вперше прокоментував свій арешт і хабар
Ексголова Верховного суду України Всеволод Князєв, якого підозрюють в хабарництві, вважає своє затримання "неправомірним". Фото: Суспільне

Ексголова Верховного суду України Всеволод Князєв, якого підозрюють в хабарництві, вважає своє затримання "неправомірним".

Князєв заявив, що його затримання "неправомірне", адже він сприяв слідству і допомагав правоохоронцям у проведенні обшуку. Про це він сказав під час промови перед початком судового засідання 17 травня, передає "Суспільне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову Верховного суду зловили на хабарі - НАБУ

Він заявив, що людину може бути затримано, якщо вона перешкоджає проведенню слідства й намагається знищити речові докази. За його словами, він поводився навпаки.

"У даній справі затримання не відбулося після того, як сторона обвинувачення заявила про злочин, для того, щоб я не перешкоджав проводити слідчі дії. Нічого такого не було. Я перебував за місцем проживання. Більше того я сприяв слідству", – сказав Князєв.

За його словами він сам сказав правоохоронцям де лежать гроші, щоб вони їх не "шукали по шухлядах". А щодо виявлених у нього коштів Князєв попросив "не перекручувати" факти.

"Я просив би не перекручувати. Якщо то мама сказала, що то гроші за квартиру, то мама точно не знає де і які гроші я зберігаю. Тому прошу врахувати" – заявив він.

ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання в тимчасовому ізоляторі колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва.

Підозрюваний в отриманні хабаря у $2,7 млн заявив на суді, що його затримання "неправомірне", адже він сприяв слідству і допомагав правоохоронцям у проведенні обшуку. Про це повідомляє "Суспільне".

Його адвокат Володимир Клочков заявив, що тримання його підозрюваного у тимчасовому ізоляторі "незаконне".

Олександр Омельченко, прокурор у справі попросив суд відмовити в ухваленні скарги щодо утримання під вартою Всеволода Князєва.

Після нарадчого засідання ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання під вартою колишнього голови Верховного суду.

Зараз ви читаєте новину «"Не перекручуйте": Князєв вперше прокоментував свій арешт і хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути