пʼятниця, 10 травня 2024 10:24

"Класичний турбуючий вогонь": у ЗСУ розповіли деталі нічного удару

"Класичний турбуючий вогонь": у ЗСУ розповіли деталі нічного удару
Росія вночі проти 10 травня атакувала Україну дронами. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники вночі проти 10 травня атакували Україну ударними безпілотниками та ракетами.

Ворог застосував "класичний турбуючий вогонь". Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Gazeta.ua.

Він нагадав, що усі 10 безпілотників, які ворог запустив з тимчасово окупованої частини Криму, а саме з мису Чауда, були знищені мобільними вогневими групами Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний удар РФ по Харкову: наслідки показали на фото

"Ударні дрони, зокрема рухалися на Миколаївщину, Херсонщину. Там їх ліквідували наші мобільні вогневі групи. Крім того, противник застосовував дві зенітні ракети типу С-300, С-400 по Харкову. Бив класично по цивільній інфраструктурі. Харків знаходиться, на жаль, досить близько до кордону з РФ, дуже мало часу залишається на виявлення та знешкодження повітряних загроз. Росіяни б'ють зенітними ракетними комплексами С-300, які використовують як артилерію великого радіусу дії, намагаються приховувати свої комплекси, аби непомітно вдарити по нашому місту", - розповів Євлаш.

У ніч на 10 травня російські загарбники знову атакували Україну ударними дронами типу Shahed-131/136 та ракетами. Ворог застосував десять безпілотників із території тимчасово окупованого Криму та дві зенітні керовані ракети С-300/С-400.

Підрозділами мобільних вогневих груп Повітряних сил та Сил оборони України знищено всі десять ударних БпЛА у межах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Зараз ви читаєте новину «"Класичний турбуючий вогонь": у ЗСУ розповіли деталі нічного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути