Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2012 14:20

Київських селян побили даішники і їх же зробили винуватими

Київських селян побили даішники і їх же зробили винуватими
Через бійку з даішниками у чоловіка забрали водійські права. Фото: vsluh.ru

Селяни з Києво-Святошинського району скаржаться на свавілля місцевих даішників.

4 квітня на території власного будинку державтоінспектори побили Олега Литвиненка, його дружину та друзів подружжя.

Натомість органи влади цілком стали на бік державтоінспекторів та позбавили Олега Литвиненка права керувати автомобілем на 2 роки. Його адвокат Юлія Шестакова 8 червня подає апеляцію до Києво-Святошинського суду.

"4 квітня до нас з дружиною Ніною у гості приїхали знайомі – Василь і Валя Козеленки, – розповів потерпілий Олег Литвиненко з села Липовий Скиток. – Ми посиділи трохи. Гості випили незначну кількість спиртного. Я взагалі не вживав, бо наступного дня мав виходити на роботу – я працюю водієм маршрутки, до того ж маю хворі нирки".

Опісля вечері Олег попросив сина Дмитра завезти гостей додому – у сусіднє село Жорнівка. Вирушили близько 11 години вечора. Відстань між селами – близько 5 кілометрів.

"По дорозі ми не зустріли жодного автомобіля, – розповів Олег. - Більша частина дороги пролягає через ліс, тому складно було би не помітити автомобіль з увімкненими фарами в ночі на трасі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яні СБУшники увірвалися на випускний вечір до школярів і влаштували бійку

Після того, як автівку "Шевроле", у котрій їхали селяни, припаркували у дворі Козеленків і сталася пригода.

"Син пішов до товариша. А ми з дружиною вирішили зайти до друзів. Я згадав, що забув у машині цигарки, – розповів чоловік. - Повернувся до авто – тут мені назустріч біжить чоловік у формі співробітника ДАІ. Почав кричати: "Чому ви не зупинились на вимогу працівників ДАІ?". Я йому відповів: "Ми вас не бачили!", на що вони почали кричали: "Ви зовсім оборзіли! Страх втратили? Ви на "бабло" попали! Ми вашу машину евакуатором заберемо! Загримите на 15 діб за грати!"...

Литвиненко розповідає, що працівники ДАІ відмовилися показати посвідчення, почали тягнути його до службового автомобіля силоміць. На галас вийшли решта селян з будинку.

"Ми їх не чіпали, питали хто вони такі, казали, аби показали посвідчення, – каже Литвиненко. – Нас почали бити. Мене ударили кулаком по голові, я впав, ударився об камінь, після чого мене ще ногами почали лупцювати. Дружина хотіла відтягнути їх, але її теж почали бити по голові. Вася почав питати, чого вони буянять на його приватній території – вони побили Васю по голові".

У Олега Литвиненка – закрита черепно-мозкова травма, забій нирки, гематоми. Трохи менше постраждали його друзі та дружина. У Валентини Козеленко – забій коліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" покалічили три родини

Селян побили ДПС ВДАІ по обслуговуванню Києво-Святошинського району при УДАІ ГУ МВС України в Київській області сержант Шеденко Олександр та прапорщик Трохимчук Василь.

Експертиза установила, що інспектори того дня не зупиняли автомобіль Chevrolet Aveo, державний номер АІ 4313 АС, синього кольору, та не виконували переслідування автомобіля, як це передбачено Інструкцією з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС №111. Жодного підтвердження виконання таких маневрів не зафіксовано.

1 червня суд визнав винним Олега Литвиненка в нападі на інспекторів ДАІ. Його позбавили права керувати транспортним засобом на 2 роки.

"Але ж я водій маршрутки, – обурюється селянин. – Це мій шматок хліба. І того вечора я взагалі за кермом не був".

Зараз ви читаєте новину «Київських селян побили даішники і їх же зробили винуватими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути