четвер, 01 грудня 2022 20:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Київ ризикує залишитися без опалення до весни – Кличко назвав причину

Київ ризикує залишитися без опалення до весни – Кличко назвав причину
Київ може залишитися без опалення до весни, якщо Росія вразить певні об'єкти критичної інфраструктури. Фото: t1.ua

Київ може залишитися без опалення до весни, якщо Росія вразить певні об'єкти критичної інфраструктури.

У випадку російських обстрілів інфраструктури столиці у холодну пору доведеться злити воду з системи опалення, і її буде складно подати до весни. Про це заявив міський голова столиці Віталій Кличко на Київському безпековому форумі.

"Якщо протягом 24 годин за температури -5°С (зовнішньої) не буде опалення і води, нам потрібно буде зливати системи опалення в Києві, бо це може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення. Ми будемо вимушені зливати воду. Це означає, що до весни подати воду буде дуже складно. І до початку весни будуть складні виклики", – пояснив мер.

Кличко зазначив, що за дуже короткий проміжок часу температура в квартирах може не сильно відрізнятися від зовнішньої. Також залишається загроза руйнування системи електропостачання у всьому місті.

Він закликав мешканців бути готовими до різних сценаріїв, навіть до найгіршого, та мати план дій на такий випадок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко сказав, де можна підзарядити мобільний телефон

"Я просив би кожного з киян поговорити з близькими, знайомими, де в когось є будинок, щоб у випадку критичної ситуації у вас були опалення і вода, ключові дві складові", – сказав мер.

Водночас Кличко запевнив, що міська влада готується до найгірших сценаріїв, запускає маленькі котельні, обладнує генераторами, щоб незалежно від центрального теплопостачання в місті були "островки", де люди зможуть зігрітися.

Втім, за його словами, пункти незламності – це не панацея і це не врятує людей.

"В місті Києві на сьогоднішній день перебуває 3,5 мільйона людей. 430 пунктів обігріву – смішно. І 500 не допоможе, і 5 тисяч буде замало. Не дай боже, в ситуації, вони захлинуться від кількості людей. Вони робляться не для того, щоб там жити. Це для тимчасового перебування на короткий строк", – сказав мер.

Кличко також вважає, що Київ був і залишається метою агресора.

"Те, що орків зараз немає в передмісті Києва – дякуємо ЗСУ, але це не значить, що плани змінилися і вони найближчим часом знов не захочусь повернутись", – зазначив він.

Рішення про злиття води в будинку прийматиме відповідальна особа обслуговуючої компанії самостійно та оперативно.

Це може відбутися у разі перебоїв зі зв'язком і неможливості узгодити дії з теплопостачальною компанією, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У разі надзвичайних ситуацій обслуговуюча компанія має бути готова негайно вжити технічних заходів. Будинкова система теплопостачання може вийти з ладу у випадку аварійного відключення опалення.

Зараз ви читаєте новину «Київ ризикує залишитися без опалення до весни – Кличко назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути