Ексклюзиви
вівторок, 29 листопада 2022 15:53

Відключити будинок від опалення можуть під час надзвичайної ситуації – КМДА

Відключити будинок від опалення можуть під час надзвичайної ситуації – КМДА
У КМДА озвучили інструкцію, як злити воду з будинку. Фото: eastnews.ua

Рішення про злиття води в будинку прийматиме відповідальна особа обслуговуючої компанії самостійно та оперативно.

Це може відбутися у разі перебоїв зі зв'язком і неможливості узгодити дії з теплопостачальною компанією, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У разі надзвичайних ситуацій обслуговуюча компанія має бути готова негайно вжити технічних заходів. Будинкова система теплопостачання може вийти з ладу у випадку аварійного відключення опалення.

"Якщо станеться надзвичайна ситуація, то на період ремонтних робіт, необхідних для відновлення постачання тепла, відповідальні особи обслуговуючої компанії зобов'язані злити (здренувати) воду в опалювальних системах, за умови, коли температура опустилась до мінус 3 і нижче градусів за Цельсієм", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві світло вмикатимуть лише двічі на день – YASNO

Потрібно закрити засувки на вузлі приєднання системи теплоспоживання до теплових мереж. Спочатку № 1 на подавальному трубопроводі, потім на № 2 на зворотному трубопроводі.

Потім треба відкрити зпусники на внутрішньобудинковій системі опалення та злити воду в дренажний приямок. Відкрити крани для випуску повітря із будинкової системи опалення на горищі або технічному поверсі. Коли вода стекла, треба закрити там крани для випуску повітря із системи опалення.

Будинок назад підключать одразу після стабілізації ситуації та з дозволу теплопостачальної компанії.

Ця інформація стосується також ОСББ та ЖБК.

У Києві тривають екстрені відключення світла. Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні.

За розпорядженням Укренерго, у столиці потрібно електроспоживання на 60%, повідомляє пресслужба компанії "ДТЕК Київські електромережі".

Зараз ви читаєте новину «Відключити будинок від опалення можуть під час надзвичайної ситуації – КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути