понеділок, 07 березня 2022 12:44

Київ, Миколаїв, Рівне - СБУ похизувалася "уловом" українських зрадників

Київ, Миколаїв, Рівне - СБУ похизувалася "уловом" українських зрадників
Служба безпеки України вичисляє зрадників, які сприяють звірствам російським військовим в Україні. Фото: СБУ

Упродовж 6 березня Служба безпеки України викрила чергових російських військових злочинців, зрадників і колаборантів, які допомагають ворогу у Російській Федерації.

Про це повідомила пресслужба відомства у Facebook.

У районі населеного пункту Майорськ на Донеччині СБУ затримала "підрозділ" бойовиків так званої ДНР. Нині вони активно співпрацюють зі слідством і надають викривальні свідчення проти РФ.

"Ці 13 окупантів стріляли по мирних мешканцях, житловим масивам і об'єктам критичної інфраструктури в Маріуполі, Краматорську, Волновасі, Сартані та Талаківці. Під час бою вони були оточені й затримані (українськими воїнами. - Gazeta.ua), - ідеться в повідомленні.

У Києві СБУ затримала агента російської розвідки – директора одного з підприємств "оборонки" у Дніпрі, яке спеціалізується на постачанні та програмному забезпеченні безпілотників.

"Останнє його завдання від ГРУ РФ – отримати дані про українських військових у районі проведення операції Об'єднаних сил", - зазначили в повідомленні.

У Миколаєві силовики затримали двох осіб, які збирали та передавали РФ "важливу інформацію" про військові об'єкти міста та його інфраструктуру.

Зокрема, дані про дислокацію й переміщення підрозділів Збройних сил України по Миколаєву, про працівників Нацполіції та української спецслужби. Також агенти передавали на номери російських абонентів інформацію про розміщення блокпостів і сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розстріляли цивільних під час евакуації з Ірпеня - загинув актор Паша Лі

У Рівному СБУ схопила місцевого мешканця, який працював на ворога. Чоловік збирав і передавав окупантам відомості про транспорт ЗСУ, розташований на західній Україні. Крім того, його цікавили військові об'єкти одного з міст Рівненщини.

У Луганській області слідчі СБУ почали кримінальне провадження щодо колишнього "регіонала", який зараз намагається очолити окупаційну адміністрацію у тимчасово окупованому Біловодську на Луганщині.

"Колаборант певний час перебував у "консервації", а до того, у 2014 році, організовував фейковий "референдум" на Луганщині, де згодом обіймав посаду так званого "міністра сільського господарства" ЛНР.

Наразі під керівництвом збройних сил РФ колаборант організовує роботу органів окупаційної влади та планує їх очолити. Він публічно проголошує, що Біловодськ є територією так званої ЛНР, закликає місцевих жителів і правоохоронців забезпечити повну підтримку "влади" загарбників", - повідомили в СБУ.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Київ, Миколаїв, Рівне - СБУ похизувалася "уловом" українських зрадників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути