четвер, 26 квітня 2012 16:08

Киянина катували в міліції, вимагаючи щоб зізнався у вбивстві тестя

Киянина катували в міліції, вимагаючи щоб зізнався у вбивстві тестя

Киянина Віталія Дорошенка, 35 років, міліціонери з Оболонського райвідділку столиці тортурами змушують зізнатись у вбивстві тестя Віктора Петриченка. Про це розповіла донька померлого та дружина підозрюваного Катерина Петриченко. Вона із чоловіком мешкає на столичній Лук'янівці.

"Другого березня батько прийшов у гості. Бо напередодні в мене був день народження. Поздоровив, торт їли із чаєм, - розказує киянка. - О десятій вечора чоловік поїхав на роботу. Ми ще з батьком посиділи, бо джаз дуже любив, читали в інтернеті про Бені Гудмена. За годину він пішов, бо додому на Оболонь довго добиратись".

Про те, що батька не стало, Катерина дізналась від міліціонерів, які зранку 3 березня приїхали із фото померлого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий рік міліція закатувала майже мільйон українців

"Пояснили, що знайшли тіло біля його ж будинку, на пр. Оболонському, 16. При собі не було документів та грошей. Сказали, що причина смерті: серцевий напад", - пригадує жінка. -

Вже потім в міліції уточнили, що його задушили. Тоді ж почали вимагати зізнання.

"Переді мною розклали фото батька у крові і кричали, аби я не ліпила дурня, а все розповіла. Потім казали, що я просто погано знаю свого чоловіка, це зробив він. Але ж справжній вбивця ходить десь по вулиці".

Вона пояснює, що її чоловік не міг цього вчинити. Бо з батьком завжди були нормальні стосунки. Ніколи не сварились і нічого не з'ясовували. Саме в той вечір та ніч Віталій був на роботі, працює таксистом у фірмі "Абсолют". А довести цього не може, бо возив випадкових перехожих, а не по замовленню через диспетчера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 51 чоловік помер від тортур в МВС торік

За декілька днів, поки Катерина із чоловіком займалась підготовкою до поховання, міліціонери затримали Віталія.

"Далі почались обшуки в квартирі та машині, нас часто допитували. У квартирі вилучили комп'ютер, нетбук, мобільні телефони. Навіщо їм документи на квартиру батька та земельну ділянку під Києвом? З машини зникли гроші на поховання батька , було 4600 грн., $400. Повернули тільки свідоцтва про смерть та довідку з моргу".

Поховати батька Катерина змогла тільки 11 березня. На похорон займала гроші по знайомих.

"Весь цей час Віталій був у райвідділу. Адвоката, якого найняла, до нього не пускали. Пояснювали, що в них затриманих немає", - повідомила жінка.

12-го березня чоловіка відпустили. Вдома Катерина побачила, що він весь у синцях.

"Розповів, що його сильно били по голові, наступали ногами на шию та геніталії, чіпляли дроти. На шиї був хрестик на шнурівці, то ним удавлювали шию, казали, що має відчути як його тесть помирав, - Катерина починає плакати. - А додому він повернувся в зовсім іншому одязі, чужому. Я так зрозуміла, робили з ним страшні речі, то він сходив під себе. Це була абсолютна здорова людина, зараз постійно скаржиться тільки на головний біль, в нього різко падає зір, ще проблеми із плечем, бо викрутили".

19 березня Віталія знову затримали. Зараз він у тюрмі. Катерина пише скарги до прокуратури та міліції.

Жінка - історик, працює науковцем в одному із державних інститутів. Чоловік має технічну освіту, закінчив КПІ, останній час працював таксистом. Жінка пояснює, що вдома ніколи не сварились.

"Віталік займався спортом, не пив, не курив. Він - нормальна людина, яка б цього не вчинила. Пише гарні вірші, музику, пісні, грає на гітарі. По дому все робив і готував смачно", - каже Катерина.

В міліції підтвердили факт затримання .

"Дійсно, цю людину затримано за підозрою у вбивстві тестя, який був задушений мотузкою, її знайшли поруч. Проведена попередня перевірка та зібрані матеріали. У зв'язку із тяжкістю злочину цей матеріал направлений в Головне слідче управління столиці. Зараз справу ведуть вони, - каже Вікторія Білозерцева, прес-офіцер Оболонського райвідділу міліції в Києві. - Я знаю, що особисто до нас прийшло чотири скарги від дружини на слідчих. Так вона намагається відстояти свого чоловіка".

 

Зараз ви читаєте новину «Киянина катували в міліції, вимагаючи щоб зізнався у вбивстві тестя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути