понеділок, 12 березня 2012 09:37

Киянин, гуляючи вулицею, впав в яму з окропом і обварився

Киянин, гуляючи вулицею, впав в яму з окропом і обварився

В результаті пошкодження тепломережі в Солом'янському районі Києва вранці в неділю чоловік отримав опіки 25% шкіри, припинено теплопостачання 18 житлових будинків, 1 дитячого саду і 3 адмінбудівель.

Як повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго", пошкодження тепломережі діаметром 600 мм було виявлено близько 7.00 в неділю. О 8.00 ділянку теплопроводу було відключено від теплопостачання, а в 10.00 аварійна бригада "Київенерго" розпочала ремонтні роботи.

Причина пошкодження тепломережі - її знос під час довготривалої експлуатації. Труба була прокладена в 1986 році безканальним способом, тобто без бетонного каналу прямо в грунті. Це стало причиною швидкого підмивання грунту і утворення шахти. У таку шахту, де знаходився теплоносій високої температури, потрапив чоловік. Він був терміново відправлений до лікарні, де йому надано медичну допомогу. Чоловік отримав опіки ніг 2 і 3 ступенів, сумарною площею до 25% шкіри. За оцінками лікарів, стан хворого стабільний, загрози життю немає.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Вінниці через прорив тепломережі довелося виламати двері в офісі

Через пошкодження теплопроводу тимчасово припинено теплопостачання 18 житлових будинків, 1 дитячого саду і 3 адмінбудівель. За попередніми оцінками фахівців "Київенерго", теплопостачання споживачів буде відновлено протягом доби.

У прес-службі також зазначили, що безканальної метод прокладки тепломереж був характерний для радянських часів. Ця технологія з часом була визнана фахівцями як неприйнятна і була заборонена для використання. Прокладка тепломереж безканальним способом значно ускладнює виявлення точного місця ушкодження при експлуатації. Всього у столиці налічується понад 100 км таких мереж, які вимагають негайної заміни.

Зараз ви читаєте новину «Киянин, гуляючи вулицею, впав в яму з окропом і обварився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути