Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2007 13:00

Китайські гіди на екскурсіях знущаються над історією Росії

У Москві розгорається скандал між комітетом з туризму і китайськими екскурсоводами. Справа в тому, що чиновників не влаштовує те, як гіди оповідають історію Росії. Увагу співробітників Московського комітету з туризму привернули екскурсії, які проводяться для офіційних делегацій з Китаю. Під час огляду визначних пам"яток московського Кремля екскурсоводи розповідають про Росію, як про "варварське королівство, що незаконно відібрало Далекий Схід і Сибір у Китаю".

Чиновники мають намір підключити до розгляду ФСБ, МВС і федеральний уряд, а також добиватися ліцензування китайських гідів і перевірки їхніх знань про історію Росії. У Комітеті з туризму сподіваються, що всі ці випадки - прикрі непорозуміння. У випадку ж якщо це політика держави, як, наприклад, в Прибалтиці, до роботи підключиться ФСБ.

Цього року туристів із КНР в Росії особливо багато, оскільки зараз в Росії йде Рік Китаю. Перший подібний інцидент відбувся кілька місяців тому під час візиту голови КНР Ху Цзіньтао до Москви. Китайський ансамбль "Весна" готувався виконати пісню "Роздуми про Росію", сповнену сарказмом щодо Росії, її жителів і політичного устрою, повідомляє Эхо Москвы.

Зараз ви читаєте новину «Китайські гіди на екскурсіях знущаються над історією Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути