Ексклюзиви
середа, 23 березня 2011 09:58

Київська міліція вже склала фоторобот убивць судді Зубкова

За словами свідків вбивства київського судді Сергія Зубкова, кілерами були двоє молодих чоловіків, приблизно 25 та 30 років. Правоохоронцями вже створено фотороботи зловмисників, пише "Сегодня".

Нагадаємо, увечері 21 березня в Києві в під'їзді свого будинку на вул. Голосіївська був убитий суддя Шевченківського районного суду Сергій Зубков. На його тілі було виявлено вогнепальні поранення, у тому числі в голову, та три ножових поранення.

Вбивця судді заїхав до нього в будинок на інвалідній колясці. А коли той вийшов з квартири - разом зі спільником застрелив біля ліфта.

Як розповів один з мешканців будинку, який бачив двох зловмисників, двері їм відкрила жінка-консьєрж. У будинок заїхала коляска, на якій сидів один чоловік, другий його супроводжував. Вони сказали, що з міліції, йдуть до Зубкова. Зв'язатися з квартирою судді консьєрж не могла, оскільки не було зв'язку. Потім вона почула удари в ліфті. Побігла за допомогою до жеку по сусідству.

Жінка повернулася вже з ліфтером, і вони піднялися на сьомий поверх. Побачили тіло біля ліфта. Консьєрж встигла схопити за рукав одного з убивць, проте той вивернувся і втік, а жінка втратила свідомість.

Основна версія - вбивство на замовлення, пов'язане з виконанням професійних обов'язків. Суддя 10 років займався цивільними справами: від простих розглядів щодо порушень правил дорожнього руху до великих майнових суперечок

На початку березня на багатьох сайтах з'явилося звернення Дмитра Павличенка. Це гнівний лист на адресу судді Зубкова, який нібито незаконно виселив його з сім'єю з квартири, яка перебувала в історичному будинку, вирішивши суперечку на користь комерційної структури, яка на неї претендувала. Потім будинок знесли.

Зубков також вів справу скандального будівництва житлового будинку на вулиці Гончара, 17/23. Забудовник намагався стягнути з активістів 560 тис. грн. за знесений паркан, але Зубков не задовольнив їхній позов.

"Він був дуже справедливий суддя. Але якщо говорити про причини його смерті, то не думаю, що вони пов'язані зі справою по будівництву на Гончара. Адже цю справу вели й інші, і з ними все, слава богу, в порядку", - заявила одна з активістів-противників будівництва Ірина Нікіфорова.

Зазначимо, що 24 березня Вища рада юстиції ВРЮ повинна була розглядати питання про позбавлення Сергія Зубкова суддівської мантії через порушення присяги. Таку пропозицію вніс член ВРЮ Андрій Портнов на підставі перевірок звернень начальника Державної архітектурної будівельної інспекції Олександра Бондаренка і голови Держкомітету архівів Ольги Гінзбург.

За даними перевірок, суддя виносив рішення, що дозволяють збільшувати поверховість історичних будинків у центрі Києва. Крім того, через його рішення з держфонду незаконно відчужувалася колекція картин відомого художника Миколи Глущенка. Всього за останній час по Сергію Зубкову було 20 звернень.

Зараз ви читаєте новину «Київська міліція вже склала фоторобот убивць судді Зубкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути