Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 08:53

У Запоріжжі троє хуліганів отримали 45 років за убивство міліціонера

У Запоріжжі троє хуліганів отримали 45 років за убивство міліціонера

Апеляційний суд Запорізької області ухвалив звинувачувальний вирок трьом жителям області, які жорстоко побили співробітника міліції за те, що він попросив їх припинити хуліганські дії.

Як розповіла старший прокурор відділу підтримки держзвинувачень у судах прокуратури Запорізької області Юлія Василега, вироком суду всім трьом обвинуваченим призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі кожному.

Також вбивцям доведеться виплатити сім'ї загиблого міліціонера моральний і матеріальний збиток. Сума морального збитку, заявлена родиною загиблого становить - 100 тисяч грн.

Нагадаємо, жорстоке вбивство було скоєне 18 листопада минулого року, близько двох годин ночі у районі зупинки транспорту Бібліотека ім. Горького у Запоріжжі. Між двома групами хлопців виник конфлікт, який переріс у бійку. Міліціонер, який у цей час перебував на зупинці, спробував присікти дії хуліганів.

"Співробітник ГУМВС регіону, 35-річний майор міліції Микола Пасько, знаходився на зупинці, коли між невідомими чоловіками зав'язалася бійка. Зі слів свідків, він підійшов до хуліганів, пред'явив посвідчення міліціонера і вимагав припинити хуліганські дії. Після цього чоловіки стали бити співробітника міліції. Заподіяні міліціонерові травми виявилися несумісні з життям. Хулігани, що побили міліціонера, з місця пригоди втекли", - розповіли тоді у міліції.

Близько половини восьмого ранку наступного дня співробітники міліції затримали двох дев'ятнадцятирічних жителів Токмака, а також 18-річного жителя Запоріжжя, за підозрою в скоєнні злочину. У затриманих вилучили речі загиблого.

"Усі вони - випускники 3-го запорізького інтернату, всі раніше судимі за хуліганство і спричинення тілесних ушкоджень. Двоє хлопців жили у Токмаку, один – у Запоріжжі. Того дня токмацькі хлопці приїхали у гості до запоріжця", - розповів тоді обставини справи начальник ГУМВС Віктор Ольховський.

Репортер Запоріжжя

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі троє хуліганів отримали 45 років за убивство міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути