понеділок, 10 грудня 2012 12:47

Киянина, який скаржився на прокурора, посадили до психлікарні

Киянина, який скаржився на прокурора, посадили до психлікарні
Чоловіка вже 55 днів тримають у психіатричній лікарні. Фото: tengrinews.kz

55 днів у Волинській обласній психіатричній лікарні №1 утримують 54-річного Василя Мартинюка з міста Нововолинськ. Його відправили туди за рішенням Нововолинського міськсуду. Так у суду вимагали міліціонери, на яких скаржився чоловік.

"Зараз з мене роблять психічно хворого, бо знають — якщо я вийду — вони всі сядуть, - каже Василь Дмитрович. - Вони допустили дуже багато порушень і злочинів".

Василь Мартинюк — киянин, має освіту інженера-лісотехніка. Служить в Українському реєстровому козацтві. У 2009 році поїхав у місто Нововолинськ перевіряти скарги, у яких люди скаржились на місцеву міліцію і прокуратуру.

"Приїхав сюди 29 липня і робив власні розслідування, - каже чоловік. - Знайшов купу доказів того, що міліція і прокуратура роблять злочини. Економічні, кримінальні, маю цілі папки документів. Почав писати скарги, возив їх у всі інстанції, був на прийомі у генерального прокурора Віктора Пшонки. Всі скарги спускали на місцевий рівень і ніхто нікого не карав. Я написав 1500 скарг, але вони залишились без реагування".

Міліціонери подали на Мартинюка до суду. Засідання відбулось 8 жовтня, Василя Дмитровича на нього не запросили. Суд оголосив рішення — примусове обстеження у психіатричній лікарні. Постанову можна було оскаржити до 11 жовтня, однак Мартинюку її вручили 17-го. Одразу повезли до лікарні.

"Цей чоловік не громадянин України, не має постійного місця проживання. Він трохи дивний, - каже Оксана Блищик, прес-секретар Волинської обласної міліції. - У липні зателефонував до міліції, сказав, що у скриньці схову супермаркету "Вопак" Нововолинська закладена вибухівка. Ключа від скриньки відправив прокурору. Міліціонери перевірили скриньку — ніякої вибухівки там не було. За неправдиве повідомлення проти чоловіка порушили кримінальну справу. Однак він не ходив до слідчого, на повістки не реагував. Тому виникло питання про його адекватність. Суд прийняв рішення про проведення довготривалої психіатричної експертизи і відправив чоловіка до лікарні".

Зараз ви читаєте новину «Киянина, який скаржився на прокурора, посадили до психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути