понеділок, 28 березня 2011 14:09

Кияни воювали сміттєвими баками і палицями проти варварської забудови

Кияни воювали сміттєвими баками і палицями проти варварської забудови

В суботу 26 березня, на вул.Пирогова, 2 / Б.Хмельницького, 37 відбулась акція протесту проти незаконного будівництва чергової висотки з підземним паркінгом, яке несе загрозу руйнування трьох пам'ятників архітектури, в тому числі Музею медицини архітектора Беретті. Проти цього будівництва вже шість років відбуваються протести мешканці та громадських активістів.

"Забудовник не з'являвся під час акції. Охоронці теж не виходили. Вони колись цих бабусь були побили, а коли побачили, що на цей раз багато людей, то злякались виходити. Потім вони вже викликали охорону, і ті брали якісь свідчення у них", - розповів активіст громадської ініціативи "Збережемо старий Київ" Євген Карась.

За його словами, хлопці, які намагались повалити паркан навколо будівництва, не належать до будь-яких радикальних організацій.

"Різна молодь зібралась. Ми були в курсі, що ця охорона била бабусь і прямо на камеру заявляла: "а що ви нам докажете". І людей це обурювало. Хлопці розійшлись, коли міліція приїхала. Думаю, що забудовник і не звертався до правоохоронців. Йому ж доведеться пояснювати чому це все сталося, а їм треба найменше шуму", - заявив Карась.

Нагадаємо, 22 березня у ході прокурорської перевірки встановлено, що зазначена земельна ділянка розташована в Центральному історичному ареалі столиці. Будівництво житлового будинку на ній може створити загрозу пошкодження або руйнування об'єктів культурної спадщини.

18 березня відбулося судове засідання з приводу позову прокуратури щодо незаконності передання земельної ділянки під забудову.

Однак незважаючи на приписи і протести прокуратури, постійні заходи жителів, будівельні роботи тривають. Минулого тижня на будівництві сталася аварія і сусідні будинки почало затоплювати водою.

Зараз ви читаєте новину «Кияни воювали сміттєвими баками і палицями проти варварської забудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути