понеділок, 27 лютого 2017 02:11

Кіберполіція назвала найпопулярніші схеми шахраїв

Кіберполіція назвала найпопулярніші схеми шахраїв
Голова кіберполіції Сергій Демедюк

Правоохоронці назвали найпопулярніші схеми кібершахраїв , які діють в Україні.

Про це повідомляє Online.

"Шахрайські схеми сягають 60% серед усіх справ, якими займається відомство. Не всі злочини можна зарахувати до кіберзлочинів. Однак ми беремо на себе обов'язок їх розкривати і супроводжувати до суду. На сьогодні найпопулярніші з них містять економічний характер. Іноді шахраї використовують SIP-телефонію, дзвонять на стаціонарні телефони. Тому люди втрачають зв'язок із реальністю. Жертви аферистів переконані, їм телефонує справжня фірма, яка проводить реальний розіграш", - коментує начальник Департаменту кіберполіції Нацполіції України Сергій Демедюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вішинг: як телефонні шахраї крадуть наші гроші і що із цим робити

"Також кіберполіції доводиться займатися викриттям фінансових пірамід. Демедюк зазначає, що зловити організаторів важко. Вони працюють за межами нашої держави. Найчастіше - росіяни. Аферисти купують бази контактів на чорному ринку. Вони не наймають хакерів, аби ті цілеспрямовано ламали сайти, оскільки бази у вільному доступі", - додає голова кіберполіції.

На Одещині працівники кіберполіції та спецпідрозділу "Корд" викрили групу інтернет-шахраїв, які обкрадали банківські рахунки покупців. Зловмисники викрали 60 тис. грн. До поліції звернувся ошуканий чоловік. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Триває розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Кіберполіція назвала найпопулярніші схеми шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути