середа, 30 жовтня 2013 13:01

Керівництво львівського супермаркету дивується, що люди потруїлися куркою-гриль

Керівництво львівського супермаркету дивується, що люди потруїлися куркою-гриль
Фото: yak-prosto.com

Уже 28 людей отруїлося куркою-гриль із супермаркету у Львові. Перші хворі почали звертатися 26 жовтня. Щодня до лікарів приходять львів'яни із однаковими симптомами отруєння. Неякісні кури-гриль та курячі крильця люди придбали з 23 по 26 жовтня в супермаркеті "Арсен" на вулиці Чорновола неподалік центру міста. Усі вони госпіталізовані із попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція". У потерпілих підозра на сальмонельоз. У супермаркеті з 29 жовтня призупинили продаж курок-гриль.

За розслідування надзвичайної ситуації взялася прокуратура. Спеціалісти з СЕС проводять в "Арсені" перевірку – беруть проби з харчових продуктів, зі змивів, а також обстежать весь персонал. Внутрішню перевірку проводять і у самому магазині.

"Постачальник перевірений, технологія приготування курок незмінна уже багато часу", - каже керівник супермаркету "Арсен"Андрій Маїк.

Із 28 хворих - четверо дітей. Одна жінка знаходиться у реанімації. Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об'єм медичної допомоги.

Постраждалий львів'янин Андрій купив курку-гриль у тому супермаркеті. На вигляд страва була засмажена і добре пахнула.

"Я не вперше тут купую курки-гриль. Проблем жодних досі не було. Погано стало уже за дві години. Почало крутити у животі, трохи в жар кинуло. Я думав, що це звичайне отруєння, випив пачку активованого вугілля. Вночі почався пронос, температура почала стрибати, кидало в жар. Вранці пішов у лікарню, мене одразу направили в обласну інфекційну із діагнозом гостре отруєння. Призначили антибіотики, крапельницю. Зараз трохи краще стало", - розповідає потерпілий.

Три родини потерпілих із міста Самбора перебувають у місцевій інфекційній лікарні, всі інші - у Львівській інфекційній лікарні.

"Всі люди потрапили із однаковим діагнозом - підвищення температури до 40 градусів, діарея, нудота, блювота, погіршення самопочуття", - каже головний епідеміолог Львова Наталія Тімко.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області створено групу оперативного реагування з метою розслідування причин виникнення випадків захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво львівського супермаркету дивується, що люди потруїлися куркою-гриль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути