четвер, 17 березня 2011 13:42

Спецтема: Арабські революції

Каддафі послав 400 "головорізів" штурмувати останній оплот повстанців
32

Фото: Фото: Reuters

Опозиція Лівії заявила, що готова захистити місто Аджабію, її головний оплот в контрольованому повстанцями Сході, якщо війська президента країни Муаммара Каддафі намагатимуться штурмувати його.

За словами представника опозиції Мустафи Геріані, повстанці дадуть жорстоку відсіч "озброєним до зубів" силовикам лівійського лідера.

Як повідомляє низка ЗМІ, Каддафі стягнув до околиць міста близько 400 спецназівців, відомих своєю жорстокістю в придушенні повстань. За деякими даними, їх спеціально навчали вести бої у будь-якій місцевості у найважчих умовах.

"У разі нападу бійня буде кривавою. Спецназівці використовують найжорстокіші засоби терору. Вони бомбитимуть нас ракетами, пустять танки і літаки, закидуватимуть нас касетними бомбами і, можливо, навіть використають газ та підпалять місто. Вони принесуть із собою смерть. Вбиватимуть нас повільно і з задоволенням", - кажуть опозиціонери.

Останнім великим містом на шляху військових до Бенгазі є саме Аджабія. Як свідчать його жителі, віддані Каддафі військові осаджують місто вже протягом тривалого часу, воно сильно постраждало від авіаударів. На їх думку, штурм має початися з години на годину.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі послав 400 "головорізів" штурмувати останній оплот повстанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути