понеділок, 19 листопада 2012 11:27

Ізраїльські солдати вбивали жінок і дітей. Під час операції загинула 81 людина
8

Ізраїль 14 листопада розпочав масштабну військову операцію
Фото: Фото: Reuters
Ізраїль з початку операції завдав по сектору Газа більше тисячі повітряних ударів
Одинадцять цивільних осіб загинули в результаті попадання ізраїльської ракети в житловий будинок
Ізраїльським авіаударом було знищено два будинки в Газі
Середземноморське узбережжя ізраїльтяни обстрілюють з бортових гармат

Щонайменше одинадцять цивільних осіб загинули в результаті попадання ізраїльської ракети в житловий будинок в місті Газа в неділю, 18 листопада. Як повідомляє Associated Press, в числі загиблих четверо дітей і 81-річна жінка. За даними агентства, всього з початку військової операції Ізраїля в секторі Газа загинув 81 палестинець, приблизно половина з них - мирні жителі. Поранено приблизно 720 осіб.

Пізніше, вранці в понеділок, черговим ізраїльським авіаударом було знищено два будинки в Газі, що належали одній палестинської сім'ї. Як заявив представник міської адміністрації Ашраф аль-Кідра (Ashraf al-Kidra), загинули двоє дітей і двоє дорослих, 42 людини, у тому числі діти, отримали поранення. Від дванадцяти до п'ятнадцяти осіб залишаються під уламками будівель, які розбирають рятувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН закликав усі сторони конфлікту в секторі Газа до перемир'я

У загальній складності Ізраїль з початку операції завдав по сектору Газа більше тисячі повітряних ударів. Крім того, середземноморське узбережжя ізраїльтяни обстрілюють з бортових гармат і важких кулеметів на військових кораблях. Цілями атак армія оборони Ізраїлю називає об'єкти бойовиків ХАМАС, зокрема підземні пускові установки, тренувальні бази і підземні тунелі для контрабанди зброї. У свою чергу, бойовики продовжують обстрілювати Ізраїль, проте більшість їх ракет перехоплює система ППО. Число втрат з ізраїльського боку становить три людини, все це цивільні особи.

У відповідь на ракетний обстріл з палестинського боку Ізраїлю 14 листопада розпочав масштабну військову операцію. У п'ятницю Тель-Авів мобілізував 75 000 резервістів, і уряд заявив про готовність при необхідності розширити операцію. Імовірно, початок наземних бойових дій може викликати невдоволення світової спільноти. У 2008 році при проведенні в секторі Газа операції "Литий свинець" Ізраїль зазнав значної міжнародної критики через велике число жертв серед мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські солдати вбивали жінок і дітей. Під час операції загинула 81 людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути