Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2013 17:02

Ізраїль знову почали обстрілювати з території сектора Газа

Ізраїль знову почали обстрілювати з території сектора Газа
Фото: Reuters

Ракета, випущена із сектора Газа у вівторок, 26 лютого, вибухнула біля міста Ашкелон на півдні Ізраїлю, повідомляє Reuters з посиланням на ізраїльську поліцію. Постраждалих немає. Відповідальність за вибух ніхто на себе не взяв.

Це перший подібний інцидент з кінця листопада 2012 року, коли Ізраїль і палестинський рух ХАМАС, що контролює сектор Газа, протягом тижня обмінювались ракетними ударами. Протистояння між Ізраїлем і ХАМАСом закінчилося за посередництва єгипетського президента Мохаммеда Мурсі.

Ракетного удару по Ізраїлю було завдано через три дні після смерті в ізраїльській в'язниці палестинця Арафата Джарадата. Влада Палестинської автономії вважає, що ув'язнений помер через тортури, яких зазнав під час допиту. Ізраїльська влада, проте, заявляє, що у Джарадата було слабке здоров'я і в якості причини смерті називає зупинку серця.

25 лютого на похорон Джарадата в місті Хеврон на Західному березі річки Йордан прийшли тисячі палестинців. У той же день в зіткненнях з ізраїльськими військовими постраждали п'ять палестинців, які брали участь в акції протесту в околицях Вифлеєма.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль знову почали обстрілювати з території сектора Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути