Ексклюзиви
понеділок, 03 жовтня 2011 11:59

Із сумського храму намагалися вкрасти чудотворну ікону

Із сумського храму намагалися вкрасти чудотворну ікону

У Сумах 25-річний чоловік намагався вкрасти чудотворну ікону Ксенії Блаженної із храму Іллінської церкви.

Про це повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю УМВС України у Сумській області

1-го жовтня у Сумах пограбували церкву. Виклик до пульта державної служби охорони надійшов із Іллінського храму. Коли співробітники міліції прибули на місце події, злодія-невдаху їм передали розлючені миряни.

"По рації нам повідомили, що невідомий чоловік намагався викрасти чудотворну ікону Ксенії Блаженної. Але, на щастя, реалізувати свій задум він не встиг, оскільки вчасно був помічений і затриманий прихожанами, яких того дня було багато у церкві", - розповів молодший інспектор УДСО Віталій Фролов.

Затриманим виявився 25-річний Олександр. Чоловік категорично заперечував факт крадіжки ікони із церкви.

"З самого ранку я прийшов до церкви сповідатися і причаститися. Підійшов до ікони, взяв її і вирішив віднести до працівниці храму - на знак подяки, хотів подарувати іконі Ксенії Блаженної свій срібний ланцюг, хрест і ладанку. Але не встиг. Мене затримали і звинуватили у крадіжці", - сказав затриманий.

За словами службовців церкви, чоловік з самого початку служби поводився досить підозріло: "То він хотів причаститися, то у туалет. Очі його постійно "бігали". Після причастя він відійшов кудись. А через кілька секунд бачу, як він вибігає на вулицю разом з іконою. Завдяки одному із прихожан, вдалося затримати злодюжку", - розповіла одна із них.

Сьогодні міліція кваліфікує дії затриманого як грабіж і вже порушила проти нього кримінальну справу. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Зараз ви читаєте новину «Із сумського храму намагалися вкрасти чудотворну ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути