Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2013 12:26

Шукати київських альпіністів у Карпатах заважає густий туман

Шукати київських альпіністів у Карпатах заважає густий туман
Фото: trostian.com

На Закарпатті продовжуються пошуки двох альпіністів, які загубилися в районі гори Гемба 19 січня. Того дня 70-річний Віктор Гриценко та 44-річний Віктор Багнет вийшли з дому близько 11 години дня і не повернулися.

Віктор Гриценко – професійний альпініст, інструктор. В останні 5 років чоловік мешкає у селі Пилипець Міжгірського району. Кілька днів тому до нього зі столиці приїхав погостювати товариш, також професійний альпініст, Віктор Багнет. 19 січня чоловіки вирішили піднятися на гору Гемба. Із собою мали професійне спорядження, харчі. Додому обіцяли повернутися ввечері.

"Близько десятої години до рятувальників зателефонувала стурбована жінка, яка теж гостювала у зниклого альпініста. Повідомила, що чоловіки досі не повернулися з гір. За її словами, старший Віктор узагалі не брав із собою мобільний телефон, оскільки був упевнений, що добре знає місцевість, у молодшого перед виходом із дому мобільний розряджався", - розказали у Міжгірському відділі МНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті оголошене штормове попередження, людям не радять іти в гори

На пошуки чоловіків вирушили рятувальники, з Києва приїхали їхні товариші-альпіністи.

На зв'язок зниклі не вийшли. Однак, рятувальники отримали інформацію, де орієнтовно можуть знаходитися чоловіки. Тому зараз у той бік направлені дві групи рятувальників.

"Шукати зниклих заважає дуже густий туман, який в останні п'ять днів лежить у цій місцевості", - кажуть у відділі МНС.

Рятувальники вважають, що замерзнути чоловіки не могли, оскільки були добре екіпіровані.

Нагадаємо, тиждень тому в районі цієї ж гори Гимба у лавину потрапили двоє сноубордистів. Один з них загинув. Іншого вдалося врятувати.

В той же час, на Закарпатті досі тривають пошуки зниклого громадянина Чехії 24-річного Ондрая Дубанського. 10 січня хлопець вирушив у напрямку гори Темнатик, щоб зробити фото, і не повернувся.

Зараз ви читаєте новину «Шукати київських альпіністів у Карпатах заважає густий туман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути